Ukens anbefalte: Coisbo Christmas

Adventstiden er over oss, og Ølportalen benytter anledningen til å anmelde et av de mange danske juleølene som ble lansert på Vinmonopolets novemberslipp: Coisbo Christmas Ale.

Ukens anbefalte: Coisbo Christmas

Coisbo Beer (Ørbæk Bryggeri)

Alkohol:
7,0 %

Varenummer:
198002

Coisbo Beer er et av de mange danske bryggeprosjektene som har gått litt ubemerket hen ved siden av de mer kjente aktørene som Mikkeller, Amager og Midtfyn. Bryggeriet ble etablert i 2001 i Morud på Nordfyn av Anders Coisbo, som startet sin karriere som hobbybrygger med en 50-liters tank i garasjen. Siden har Coisbo tatt utdannelse innen faget, og mesteparten av volumet deres blir for tiden kontraktbrygget hos Ørbæk Bryggeri.

Ølet setter seg i glasset i form av en dyp ravfarget, lett sløret kropp med et lett kobberskjær og en middels stor kremfarget skumtopp. Aromaene jeg plukker opp er først og fremst stjerneanis, karamell og kandissukker, men også røde bær og hint av nellik og litt vått papir langt bak – uten at sistnevnte blir skjemmende. I smaken merkes først litt søte karamellsaus-aktige malttoner, etterfulgt av brent sukker, anis, nellik, urter og hint av sjokolade i bakgrunnen. Avslutningen er ganske bitter, med preg av brent sukker. Den har også en fyldig munnfølelse og et moderat karboneringsnivå.

Et ganske behagelig juleøl – krydret og søtt som tradisjonen tilsier, men den bitre finishen hjelper til å balansere det hele. Coisbo Christmas Ale kan fungere til litt «lettere» julemat som fisk og kalkun, men til syvende og sist tipper jeg den gjør seg best alene.

Vis kommentar

  1. Dansk juleøl! Juhuuuuuuuu!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.