Anmeldelse av Håndbok i Ølbrygging

Bokhyllene denne høsten har vært spekket med nye ølbøker, mange av dem skrevet av norske forfattere. Det gledelige er at flere av disse også har ølbrygging som fokus, noe som lenge har vært en mangelvare her til lands. "Håndbok i ølbrygging" er en av de nye referansebøkene for hjemmebryggere her til lands, og med sitt godt beskrivende ord er det en bok som vil være til hjelp for mange.

Anmeldelse av Håndbok i Ølbrygging

Bøken er skrevet av hjemmebryggeren Gustav Foseid, som i dag er leder i styret for Norsk Hjemmebryggerforening. Gjennom sin hjemmebrygging har han vunnet blant annet klasse lys ale i NM i Hjemmebrygging, noe som tilsier at dette er en person med kunnskap. Dette er også noe boken viser, som til tross for litt tungskrevet språk leverer kunnskap på en forståelig og forklarende måte. Boken er skrevet rett og slett som en håndbok, og vil kunne være med på å lære nye, så vel som erfarne, hjemmebryggere noe nytt. Den tar for seg de forskjellige elementene i hjemmebrygging, med hovedfokus på prosess. I forhold til den andre hjemmebryggerboken som kom dette året, Ølbrygging fra Hånd til Munn, har den mindre illustrasjoner og bilder. Dette gjør at den føles tyngre å lese og bla i, men til gjengjeld inneholder den mer detaljert informasjon og en grundigere forklaring på prosessene. Det gjør den til mer av en fagbok, og som nevnt en referansebok for hjemmebryggere her til lands. Håndbok i ølbrygging er en bok av og for hjemmebryggere, noe som er både dens styrken og dens svakhet. Innholdet er godt, forklarende og informativt, men det blir dessverre presentert på en tung og til tider litt for personlig måte. Når det er sagt er dette en bok som burde være obligatorisk for alle hjemmebryggere, gamle som nye, da dette pr i dag er den ledende boken for hjemmebrygging på norsk. Selv vi som tror vi vet alt lærer noe i denne boken, og den lever klart opp til sin tittel som en håndbok i ølbrygging.

Skriv en kommentar