Pressemelding: Beer Enthusiast innleder samarbeid med Bières de Chimay

Ølimportøren Beer Enthusiast vil fra og med 1. januar 2014 representere Trappist bryggeriet Bières de Chimay.

Pressemelding: Beer Enthusiast innleder samarbeid med Bières de Chimay

“Det er et privilegium å kunne få jobbe med en organisasjon som Chimay, med deres rike og unike historie. Chimay og Beer Enthusiast har flere av de samme verdiene når det kommer til kvalitet, opplysing og opplæring, og vi gleder oss veldig til å kunne starte det som vil bli et langt og god forhold.” sier Jørn Idar Almås Kvig, Group Brand Manager for Beer Enthusiast.

Bières de Chimay har i lang tid hatt 3 øl i sitt sortiment, alle tilgjengelig i Norge. Deres Chimay Red var det første ølet som ble brygget i klosteret i 1862, i Notre-Dame de Scourmont Abbey som i dag produserer både øl og ost for salg i over 40 land verden over. Deres Chimay Blue er deres mest kjente øl, som også er et ypperlig lagringsøl. Lenge har deres Chimay Triple deres yngste øl, første gang produsert i 1966. Dette var helt frem til i år, da bryggeriet lanserte Chimay Gold.

Med sine 4,8% ABV er Chimay Gold kjent i Belgia som Chimay Dorée (Dorée betyr gull), og har lenge vært produsert i klosteret. Ølet har en lang historie i klosteret, og har tidligere kun vært tilgjengelig til munkene selv og senere også arbeiderne i organisasjonen. Nå har Beer Enthusiast gleden av å kunne presentere Chimay Gold til det norske folk, og ølet vil være tilgjengelig på Vinmonopolet og for HORECA i januar i 2014.

Som navnet tilsier er Chimay Gold et gyllent øl, som virkelig byr på finesse som fortjener utforsking. Dette Trappist ølet balanserer sødme og bitterhet på en meget elegant måte, og som er spekket med fruktighet i form av modne epler, appelsin og lett krydder.

OM BIÈRE DE CHIMAY
For å kunne ha resurser til deres behov og de behov som er i sin organisasjon, har Cisterciensis Trappist munkene ved Chimay siden 1862 produsert øl. Chimay er en av seks belgiske bryggerier som kan bruke logoen “Autentisk Trappist Produkt”. Dette betyr at det er produsert innenfor klosterets vegger under munkenes kontroll og ansvar, der inntektene går til veldedighet.

OM BEER ENTHUSIAST
Beer Enthusiast startet 12. april 2012 og har på kort tid blitt en av landets ledende aktører innen håndverksøl. De er spesialiserte på privateide håndverksbryggerier fra hele verden, og jobber i dag også med 4 norske bryggerier.»

Skriv en kommentar