Tomasmesse, en tradisjon og et øl

I dag er det Tomasmesse. Egentlig en minnedag for apostelen Tomas, men også en merkedag for ølbbrygging.

Tomasmesse, en tradisjon og et øl

21. desmber blir kalt  Tomasmesse, etter apostelen Tomas, men var etter tradisjonen også den dagen ølet juleølet skulle tappes på fat. Om dagen var satt for at dette skulle bli gjort før solen snur (21. eller 22.) vet vi ikke og vi vet heller ikke om Espen Lothe og de andre på Kinn har tappet sin Tomasmesse på fat, men vi vet at de allerede har brygget denne for julen 2014. Dermed får den god tid til å modne seg og vi kan forvente et ennå bedre produkt enn det vi fikk i fjor. Det at de nå lagrer så lenge er et resultat av at de smakte på 2012 årgangen i sommer, rundt et år etter at den var brygget, og fant ut at den da var så mye bedre at det var slik de ville sende den ut på markedet. All honør til Kinn og Espen for å sette kvalitet så til de grder i sentrum.

Dersom du er gald i mørkt øl vil det muligens også glede deg at Manna fra Kinn, er på vei tilbake på markedet. Dette er en Dark Mild på 3,7%, som nå om kort tid vil være tilgjengelig på utvalgte utesteder.

 

 

Vis kommentar

  1. Også kalt solsnudagen…

    Når er forresten korrekturleseren deres tilbake fra ferie?

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.