Bådin Rensåsen – En solid debut

Selv om vi på Ølportalen har spredt oss godt utover landet klarer vi ikke dekke alt. Vi har derfor aliert oss med enkelte gode venner, som f.eks. Kristoffer i Bodø, som her skriver om det nyoppstartede bryggeriet Bådin sin første øl.

Bådin Rensåsen – En solid debut

Endelig! Etter nesten ett år siden etableringen av Bodøs første mikrobryggeri, Bådin, kan de endelig lansere sitt første øl. Fram til lanseringen denne helgen har det gått med tusenvis av arbeidstimer i planlegging, papirarbeid og selvfølgelig mye testbrygging. Fra jeg møtte bryggerne for fire måneder siden (les om første møte med bryggerne her) har de nå sluppet det ene planlagte ølet; En pale ale.

Bådin Plakat

Bryggeriet har tidlig annonsert at de ønsker å føre en lokal profil, og deres første øl har fått navnet Rensåsen. Rensåsen er navnet på Bodø bys mest populære og viktige bypark gjennom en årrekke som blant annet huser Parkenfestivalen og andre folkelige arrangementer, og med egen frisbee-golf-bane. I ølet Rensåsen har man brukt den nyere humletypen Mosaic. Ølet er i første omgang kun tappet på flaske og er kun tilgjengelig på utvalgte utesteder og restauranter i Bodø.

I glasset har Rensåsen (5,5 %) en oransje farge og er nokså uklar. Ikke mye skum på denne, men det danner seg et lite off-white farget hode som henger fint igjen på glasset. Det første som slår meg i aromaen er en solid maltbase før den fruktige humlen kommer 20131122_180452 dansende med toner av aprikos, sitrusskall og litt brød. En absolutt fin og fyldig aroma. Kan smaken følge opp?

Bådin Reinsås

Smaken er også med på notene og er overraskende fyldig med mer fruktig humle, gress, fersken og litt bær. Karboneringen ligger under gjennomsnittet for øltypen og gir ølet en silkete og fyldig munnfølelsen. Bitterheten er balansert og varig, og ligger på et lett til medium nivå. Oppsummert oppleves ølet både fruktig og fyldig med en god balanse. En definitivt solid debut som kommer til å passe ekstra godt i sommerhalvåret. Mens vi koser oss med Rensåsen får vi vente spent på flere solide brygg fra Bådin, og kanskje kan det andre planlagte ølet, en belgisk wit, være rundt hjørnet om ikke så altfor lenge.

 

Kristoffer blogger til vanlig på Fofferns ølblogg og denne artikkelen ble lagt ut på hans blogg 24. november.

 

Vis kommentar

  1. Bodøs første mikrobryggeri var vel Bryggerikaia?

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.