Jan Halvor Fjeld til Nøgne Øs Hjemmebryggerdag!

Jan Halvor Fjeld til Nøgne Øs Hjemmebryggerdag!

Daglig leder Tore Nybø (til venstre) prater med gjester under Nøgne Øs Hjemmebryggerdager.

Hjemmebryggerdagen hos Nøgne Ø 2014 avholdes lørdag 8. februar. De 60 billettene ble som vanlig revet vekk straks de var lagt ut. Arrangementet består av to deler, der den første er en dag er avsatt til brygging og hver deltager får med seg 20 liter vørter hjem. Denne kan de eksperimentere med slik de selv ønsker, enten de ønsker å bruke alternativ gjær, temperatur, tilsetninger eller annet. Kun fantasien setter grenser her. Deretter møtes deltagerne igjen 29. mars på bryggeriet for å smake på hverandres øl og for trivelig samvær.

Årets utvalgte øl er Phyton Pilsner. I originalversjon er denne brygget med champagnegjær og har en ABV på 9%. Hva resultatet blir når kreative hjemmebryggere har gjort sitt gjenstår å se.

En viktig del av dag en er foredrag om øl og brygging. Denne gangen er Nøgne Ø svært fornøyd med å ha fått Jan Halvord Fjeld som en av foredragsholderne. Dette mannen bak NM-vinneren fra 2010, som senere ble brygget hos Nøgne Ø og fikk navnet Two Captains. Den andre foredragsholderen blir brygger hos Nøgne Ø Rune Karlsen, som vil gi hjemmebryggerne en innsikt i dagliglivet på Nøgne Ø.

Jan Halvor forteller til Ølportalen at han aldri har vært på Hjemmebryggerdagene, men er stolt over å bli spurt om å holde foredraget. Tema kommer til å være utvikling av Two Captains og bryggingen av denne hos Nøgne og arbeidet med å starte nytt bryggeri i Telemark. Han legger til at han håper på god kommunikasjon med bryggepublikummet.

 

Skriv en kommentar