Ukens anbefalte øl: Nøgne Ø Kriek of Telemark

Ukens øl er med i kåringen av Norges mest innovative øl, der vinneren blir annonsert nå på lørdag. I Romjula finner vi en øl som er like rød som jula – Nøgne Ø’s Kriek of Telemark.

Ukens anbefalte øl: Nøgne Ø Kriek of Telemark

Da er jula godt i gang og vi i Ølportalen har fått mange reaksjoner på den forrige «Ukens Anbefalte». Jeg vil si tusen takk for engasjementet til våre lesere, men jeg vil anmode alle til en saklig debatt uten personsjikane. Vi tar kritikken til oss og skal på nyåret forbedre denne spalten, slik at man kan få godt begrunnede anbefalinger med tips til hvor den skal brukes. Ukens anbefalte er en av nykommerene denne høsten – Kriek of Telemark fra Nøgne Ø.

Kriek betyr kirsebær, men i ølverden forbinder man ordet med en surøltype fra Belgia som er smakstilsatt med kirsebær. For å lage denne ølen måtte Nøgne Ø ha sure kirsebær, for de ønsket ikke villgjær i bryggeriet. De fikk nyss i at det det var noen sure kirsebær å oppdrive på Gvarv i Telemark, og da var det ingen tid å miste – man måtte til Gvarv å hente bær.

Ølet er rødlig, nærmest blodrødt, med et lyserosa lett skum. En nydelig surhet i smak og aroma, men jeg tror kanskje dette kan bli enda litt bedre balansert og syrlig med litt ekstra lagring. Dette er enten en koseøl, eller en øl du serverer til aperitiff før en bedre middag, eller kanskje du venter med den til du skal servere noen kortreiste oster til gode venner?

Skål!

Edit: Det har kommet meg for øret at offentliggjøringen av innovasjons-prisen ikke blir offentliggjort før en gang i januar.

Vis kommentar

  1. Godt øl, men kanskje litt for ungt? For meg var den ikke sur nok, og kanskje i søteste laget (Timmerman-aktig). Uansett god anbefaling 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.