Austmann med 12 øl listet hos Vinmonopolet!

Vi har tatt en prat med gutta på Austmann for å høre litt hva de tenker om oppstarten i 2013 og veien videre.

Austmann med 12 øl listet hos Vinmonopolet!

Nyttårsrakettene er for lengst ferdig oppskutt, og Trondheims befolkning er på vei til å komme i gang med arbeidet sitt igjen. Jeg tok da en telefon til Austmann-gutta for å høre om hvordan de hadde sett på sitt første halvår i bransjen.

Suksessen har overgått de villeste fantasier. Det må vel være en form for norgesrekord i å starte bryggeri, sier en av gründerne Thomas Sjue.

På seks måneder har Austmann Bryggeri hatt en eventyrlig start med 50 000 liter øl solgte og 10 øl listet hos Vinmonopolet. Eventyret fortsetter i 2014, når 10 nye øl finner veien til fast plass i polhyllene.

– Vinmonopolet er en veldig kresen kunde, og da er vi ekstra stolte over at hele to øl –  Northumberland og Polaris IPA (ny fra mars 2014 – red) fast i hyllene, og det allerede før det første året har gått, sier Sjue.

Northumberland Brown Ale og Blåbærstout har vært tilgjengelig fra polets nettsider siden før jul, men finner nå veien til hyllene i pol over hele landet, de resterende er å finne på bestillingsutvalget (minus juleølet). Han hadde nesten ikke tid til å snakke med meg fordi han skulle ha 30.000 flasker klare til slutten i måneden.

I 2013 fokuserte Austmann på balanserte, og øl som er behagelig for ganen. Nå som det solide grunnutvalget er på plass, har Austmann latt kreativiteten få utløp i et svært variert ølsortiment. De lanserer nå alt fra Miss Saison, som er en saison med fersk ingefær, lime og sitrongress, til en kaffeporter med lokal håndbrent kaffe.

Det har vært veldig utfordrende, men helt klart verdt innsatsen, sier Sjue.

Juvelen i kronen er Polaris, en single hop IPA, som med basislisting blir fast innslag i polhyllene fra mars. Dette er en nyskapende og spennende IPA med den nye humletypen polaris. Den gir friske mint-toner og blir en spennende vri på den klassiske amerikanske citruspregede IPAen.

Ølportalen gleder seg over suksessen og ønsker guttene alt godt for 2014.

Kilder
Øl fra Austmann Bryggeri som i dag finnes på vinmonopolet

Øl fra Austmann Bryggeri som finner veien til polhyllene i 2014

Skriv en kommentar