Mye spennende fra Lervig i år

Lervig passerte 1 million liter i fjor, men ligger absolutt ikke på latsiden av den grunn og har mye spennende på gang for oss som er litt over snittet glade i godt øl.

Mye spennende fra Lervig i år

Siste Dans, som egentlig ble laget som et engangsbrygg til Kaizers Orchestras avsluttningskonserter i Stavanger er nå lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg, men dette er mer avsluttningen på 2013 enn begynnelsen på 2014, for Lervig har mye spennende på gang i år. Her er noe av det.

Mot slutten av fjoråret fikk sjefbrygger Mike Murphy besøk av Ian Greene fra Voss Bryggeri. Sammen brygget de en IPA, som det ryktes er verdt å få med seg. Den har fått navnet «Fandens IPA», har en ABV på 6,5 % og kommer til Vinmonopolets spesialbutikkene i slutten av måneden. Den er allerede tilgjengelig på enkelte utesteder i Stavanger, Bergen og Oslo.

Lervig Voss Fandens IPA

Neste samarbeidsbrygg blir med Magic Rock. Dette har fått navnet «Farmhouse IPA». Et navn som burde være beskrivende nok i seg selv. Den har en ABV på 6,0 % og er snart klart for tapping. Denne vil også komme på utvalgte puber og i Vinmonopolets spesialbutikker.

Disse samarbeidsprosjektene inngår i en egen serie med produkter der label er spesialdesignet for dette. Neste prosjekt i serien blir gjort sammen med Kjetil Jikiun. Detaljene for dette brygget er ikke klare, men arbeidstittelen, «We Love Wheat», skulle gi et greit hint om hvilken retning de har tenkt seg. Tittelen er forøvrig såpass bra at Ølportalen anbefaler dem å beholde.

LERVIG Magicrock Farmhouse IPA

I tillegg til det som er nevnt holder de på en ny serie de kaller Lervig Art Collection. Her har de invitert forskjellige kunstnere til å designe etikettene. Dette er øl som håndtappes på 0,75 l flasker, håndkorkes og får håndlimte etiketter før de blir nummerert for hånd. Lervig regner med at det vil bli laget ca. 2000 flasker av hver av disse.

Først ute i er en Rye Saison, med en ABV på 6,5%. Denne er tappet på flasker og satt til andregangsfermentering. Annette Moi er valgt som kunstner og om bildet i toppen på artikkelen interesserer kan du se mer av hennes verker på anettemoi.com

Hva som blir den neste i denne serien er litt mer usikkert. Vi har hørt et par rykter, men det eneste vi er noenlunde sikker på, utfra disse, er at det blir en eller annen form for crossover. Det som er mer sikkert er at etiketten blir laget i samarbeid med «The Dotmaster». Dette er samme kunstner som har dekorert veggen på bryggeriet. Du finner mer på dotmaster.co.uk om du er interessert.

Og dette var vel egentlig bare frem til påske eller deromkring…

lervig 001

Skriv en kommentar