Året som gikk: Ægir

Året som gikk: Ægir

Foto: Ægir Bryggeri

Ægir melder at de er svært fornøyd med 2013. Det ble solgt i overkant av 630 000 liter øl. Noe som er godt over budsjett og prognose. 71% av dette er solgt via Vinmonopol og dagligvareforretninger. Resten er distribuert i HoReCa-markedet (Hotel/Restaurant/Catering). Her har spesielt salget på fat tatt seg opp. Vi antar at dette har sammenheng med at distributøren Cask har ansatt en egen montør og at det er inngått distribusjonsavtale med HansaBorg. Produksjonen er fordelt på 31 sorter øl og juleøl utgjør ca. 12%. Eksport har også økt litt, men utgjør ikke mer enn 1,5%. Dette er ikke et prioritert område, men de antar å komme opp mot 3% i 2014.

Ægir har i skrivende stund 6 ansatte, men har allerede ute annonse etter logistikksjef og kommer til å søke etter tapperiansvarlig.

Selv om de ikke er helt i havn med salgsprognosene for 2014 antar bryggerisjef Evan Lewis at den kommer til å bli tett oppunder 900 000 liter, men utelukker ikke helt at 1 000 000 kan bli nådd. En del av dette er nye øl. Bland annet «GÆVLE Wee Heavy Barrel, som er bryggeriets 7% Scotch Ale lagra på Mackmyra Whiskyfat. Den antas å komme på polet i løpet av våren. Et par nye butikkvarianter kommer også og «Påskesol» vil bli omdøpt til «Vårsol». I mars kommer «ILMUR Dill Akevitt».

Skriv en kommentar