Haand og Naparbier med samarbeidsbrygg

Haand og Naparbier med samarbeidsbrygg

Haandbryggeriet fra Drammen og Naparbier fra Noain i Pamplona, Spania, har slått bryggekjelene sine sammen og kokt i hop en heftig 9 % saison de har kalt Eskua, med saft fra hvite pressede druer og karve.

Jens Maudal og Ole Richard Lund fra Haandbryggeriet dro til Spania oktober 2013. I bagen hadde de karve fra Inderøy.

– Vårt bidrag til dette ølet var økologisk dyrket karve fra Inderøy i Trøndelag. En særdeles aromatisk karve som er brukt i diverse akevitt-typer, og som vi mener er veldig godt egnet til å smaksette øl når den brukes i riktig mengde, sier Ole Richard Lund. Karven ble tilsatt under kokingen av vørteren.

Det er også brukt saft presset fra hvite druer, lokalt dyrket i Navarra-regionen i Baskerland. Denne saften ble tilsatt i gjæringstanken.

Selv om ølet holder hele 9 %, og dermed er sterkere enn de fleste saisoner, loves det fra Haandbryggeriet at ølet er frisk og tørt, og dermed «typeriktig». Ølet kommer på fat og på 0,75 flasker, og er nå i salg på utvalgte ølsteder. Ølet vil etterhvert også bli tilgjengelig på Vinmonopolet.

Haandbryggeriet og Naparbier har tidligere også samarbeidet med sin Haandpils, som er brygget av Naparbier, på bestilling fra Haandbryggeriet, og som er en justert utgave av pilsen til Naparbier.

Vis kommentar

  1. Jeg smakte på noen av bryggene til Naparbier på festivalen på Haandbryggeriet, spennende smaker!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.