«We Love Wheat»

Vi har tidligere skrevet om planene Lervig og Nøgne Ø hadde om å brygge et øl sammen. I dag besøkte Nøgne Øs sjefbrygger Kjetil Jikiun Stavanger og det ble virkelig et dag som ble preget av hvete.

«We Love Wheat»

Brygget hadde arbeidstittel «We Love Wheat». Dette blir også navnet når det kommer på markedet om noen uker. Og dette er et brygg som lever opp til sitt navn. Det inneholder faktisk ikke noe annet enn hvetemalt. Det dreier seg om pale wheat som grunnlag med passende mengder av munich wheat og carawheat. Noe som gjorde at lokalene luktet mer som et bakeri enn et bryggeri.

De av leserne som vet litt om oppskrifter skjønner at de nevnte variantene med byggmalt kan være et godt grunnlag for f.eks. en IPA og det er også her Kjetil, Mike og Charles Magne sikter med sin hvetemalt, eller for å være mer presis en hvete-IPA med en forholdsvis lett kropp og en solid humleprofil. Vørteren som klokket inn på 21% plato (1.087 oechsle), har blitt tilført godt med humle. Centennial, Cascade og Simcoe og vil i tillegg bli tørrhumlet med de nevnte humlene. Ferdig gjæret er den vantet å havne på en ABV mellom 8 og 8,5% og de 6 000 literne vil bli broderlig fordelt mellom Nøgne Ø og Lervig.

Etiketten har samme design som tidligere samarbeidsbrygg fra Lervig og av naturlige årsaker er ikke alle detaljer klare.

Lervig Nøgne Ø We Love Wheat

I en rask kommentar sier Mike følgende (vi har valgt å gjengi det på engelsk for at ingenting skal forsvinne i oversettelsen):

I think its great to do collaborations with other Norwegian brewers. It’s a great way to get new and exciting beers to the people who are eager to enjoy new products and get us brewers to work outside of our comfort zones, to try new things and learn from each other.

Og han legger til:

Kjetil is a class act and awesome brewer!

Kjetil ser godt fornøyd ut etter at vørteren er kommet på tanken og er klar for forvandlingen til øl.

The Class Act ser godt fornøyd ut etter at vørteren er kommet på tanken og er klar for forvandlingen til øl.

 

Vis 3 kommentarer

  1. Syntes det er mye bra å lese her i denne nettportalen, men mye skrive feil gjør lesingen mere komplisert.. God skrivemåte er en selvfølgelig for å drive et slikt nettsted i mine øyne! Skriv rett og ta dere i å brygge et godt øl!!! Stå på!!

    1. Jeg vet ikke om du tuller men velger å ta deg seriøst og ber deg sjekke ditt innlegg en gang til. Hvis du er seriøs i din kritikk tipper jeg at du finner både skrivefeil og feil i setningsoppbyggingen nok til å holde deg sysselsatt et par stunder. Lykke til! 😉

  2. Skrivefeil er i ett ord..

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.