Øl til Skrei

Julen er over for denne gang, men ribbefettet har vel knapt rukket å bli kaldt før vinterens neste etegilde setter inn. Skreien har kommet!

Øl til Skrei

Skreisesongen varer fra januar til mars og for entusiastene er årets skreimølje minst like høytidelig som julemiddagen. Tradisjonelt har skreien ofte blitt servert med rødvin eller med den tradisjonelle Øl/Akevitt komboen, men mange kokker mener nå at rødvin ikke er det ideele til skrei og anbefaler hvitvin. Og når det gjelder øl og akevitt så fikk vel mange av oss mer enn nok av dette forrige måned…. –Hvorfor ikke tenke nytt?

Trikset her er å finne noe som vil harmonere ikke bare med fisken, men også med tilbehøret rogn og lever. Vi trenger et lett øl med mye fruktighet og lite bittertoner. Vi anbefaler pilsner, gulløl, lyst hvetøl eller en saison. Tilbereder du fisken mer utradisjonelt, eller velger å stå over lever og rogn, kan en Geuze gi både et vellykket og spennende smaksbilde.

Vel bekomme.

Skriv en kommentar