Ølkonsortiet i Ålborg stenger for godt etter nesten 9 år

For ølinteresserte Sørlendinger har Ølkonsortiet nesten vært å regne som en lokalbutikk. Nå må de fine andre kilder for godt og spennende øl.

For ølinteresserte Sørlendinger har Ølkonsortiet nesten vært å regne som en lokalbutikk. Nå må de fine andre kilder for godt og spennende øl.

ølkonsortiet

Foto: Yngvar Ørebek

 

Det har vært enkelt å legge turen innom den lille butikken i Rantzausgade 3, om man først tar turen til Ålborg og det gjør jo Sørlendinger både titt og ofte. Gjennom årene er det flere som har blitt godt kjent med den hyggelige innehaveren Svend Nymann, som også er en lidenskapelig ølentusiast, med stor forståelse for nerdenes mange behov. Flere jeg kjenner har hatt en egen kasse stående med sitt navn på, hvor man kontakter butikken og ber dem legge i en og annen øl man hører de har fått inn, for så å hente hele kassen ved neste besøk. For mange har det også falt helt naturlig inn å be Svend slå opp alle ølene man er i tvil om på RateBeer, for å sjekke om dette er noe man allerede har smakt når man er innom butikken. Men den mest spesielle historien jeg har hørt står nok en viss Normann med over 12000 ratinger bak seg. Da han ved et tilfelle ankom butikken viste det seg at den var stengt, men vår venn var desperat nok til å ringe Svend privat, for å sjekke når han åpnet igjen. Dessverre var det ingen planer om å åpne mens kunden fortsatt var i byen, men det fantes en løsning allikevel. Vår venn fikk beskjed om at nøkkelen til butikken kunne hentes i en butikk i nærheten, så fikk han selv plukke med seg det han trengte. Betalingen? Ja den måtte han regne ut selv og legge igjen på disken innen han låste seg ut igjen.

Mange har satt stor pris på det fine utvalget og den spesielle servicen, så har også RateBeer brukerne rangert butikken til den tredje beste i Europa. Dessverre har det vist seg at godt omdømme ikke har vært tilstrekkelig for fremtidig drift, og lørdag 22. februar blir siste åpningsdag før butikken stenger for godt. Konkurransen om kundenes gunst er stor i Danmark og man kan vel ikke helt se bort i fra at Vinspecialistens (HJ Hansen) storsatsing på øl har påvirket markedet i Ålborg. Uansett takker vi Svend og hans venner i Ølkonsortiet, for den betydningsfulle innsatsen de har gjort med nesten 9 år i det gode ølets tjeneste. Det er ikke få mennesker, og deriblant mange Nordmenn, som har blitt forsynt med et godt og kresent utvalg av spesialøl fra hele verden. Ikke minst har betjeningen kunnet supplere med god kunnskap om øl til alle som har spurt om noe. Vi håper at Svend fortsatt vil bevare sin interesse for øl og kanskje finne en annen måte å bruke sin verdifulle kunnskap på en gang i fremtiden.

 

 

Skriv en kommentar