Bryggselv åpner filial i Kristiansand

Endelig blir det hjemmebryggerforretning i Kristiansand

Bryggselv åpner filial i Kristiansand

Foto: Magne Tobiasen

Bryggselv som er en av landets ledende leverandører av hjemmebryggerutstyr startet opp i Oslo i 2010. I tillegg til fysisk butikk har også nettbutikken vært en viktig del av konseptet. Men siden maltsekker og mye annet er relativt kostbare å frakte er det mange som ønsker fysiske butikker med bryggeutstyr der de bor. Da Bryggselv etablerte sin første filial i Stavanger mai 2013 var det mange som også håpet på en filial i Kristiansand og det blir altså en realitet 1. februar. Butikken ligger i Kristian IV gate 67 som er sentralt i kvadraturen og daglig leder er Tellef Dannevig, som også er kjent som bryggeren på Christianssand Brygghus. Ølportalen fikk lov å ta en liten kikk innom lokalet og stille noen spørsmål et par hektiske dager før selve åpningen.

Det var enda mye igjen før butikken var klar når Ølportalen var på besøk Alle foto: Magne Tobiasen

Det var enda mye igjen før butikken var klar når Ølportalen var på besøk
Alle foto: Magne Tobiasen

ØP: Hvor mange ansatte er dere her i Kristiansand?

Tellef: Vi er to stykker nå i starten

ØP: Som profesjonell brygger har du en god forutsetning for å gi råd og veiledning, hvordan er det med bryggeerfaring hos din kollega?

Tellef: Det burde gå bra, min kollega Martin Andersen er en erfaren hjemmebrygger som faktisk har en NM tittel fra 2012.

ØP: Hvilke kurs vil dere tilby?

Tellef: Vi vil kjøre såkalt «brew-in-bag» kurs for nybegynnere, som er den enkleste og rimeligste måten å komme i gang med brygging på samt «advanced» kurs som vi ikke helt har definert enda, men det vil være rettet mot de som allerede har kommet i gang med brygging og ønsker å utvide sin kunnskap på forskjellig detaljnivå.

ØP: Hvor stort vil utvalget i butikken være i forhold til nettbutikken?

Tellef: Vi etterstreber å ha alt som er tilgjengelig i nettbutikken, og muligens supplere med litt andre ting etter hvert som vi kommer over ting som vi føler hører hjemme her. Skulle vi gå tom, eller mangle noe som finnes på hovedlageret, skal vi være i stand til å levere på en eller to dager.

ØP:  Dere har valgt å begrense dere til tre åpningsdager i uken, vil det bli vurdert å øke dette dersom etterspørselen tilsier flere dager?

Tellef: Absolutt, vi må begynne et sted og se hvordan etterspørselen blir. Det er ikke usannsynlig at vi ender opp med å ha åpent seks dager i uken, dersom det er et reelt behov for det.

ØP: Hvor godt føler du at du kjenner det lokale bryggemiljøet og har dette påvirket deg i å satse på dette?

Tellef: Jeg kjenner en del aktive bryggere men føler at det bare er toppen av isfjellet. Uansett hvem man snakker med i dag så virker det som om de enten brygger eller kjenner noen som brygger. Så det er bare på høy tid at noen tar ansvar for å forsyne miljøet med malt og annet utstyr. Vi ønsker dessuten å være noe mer enn bare en butikk. Ambisjonen er å bidra til å skape og samle et miljø rundt hjemmebrygging. Vi innreder en liten sittegruppe/kaffekrok, hvor de som vil kan slå seg ned og diskutere oppskrifter og tekniker. Vi har også muligheter til å innrede et samlingsrom i dette lokalet, der det kanskje kan bli gjennomført forskjellige typer arrangementer.

ØP: Blir det mulighet for å komme med sin egen oppskrift og få kjøpt denne «maltblandingen» ferdig fra dere?

Tellef: Det gjør vi mer enn gjerne, vi selger både malt i sekker og løsvekt. Kom gjerne med din oppskrift, så skal vi måle opp og male malten for deg.

ØP: Bryggselv tilbyr sett med kloninger av kjente øl, som f.eks Lucky Jack, har du vurdert å lage sett ut av noen av ølene fra Christianssand Brygghus?

Tellef: Jeg har på ingen måte gått trett av å brygge, det er fortsatt mye som skal prøves ut. Mine egne erfaringer og oppskrifter både privat og fra brygghuset er tilgjengelige for de som spør. Kanskje noe av dette blir til standard ølsett med tiden, vi får se hva det blir til.

ØP: Er det noen gode åpningstilbud?

Tellef: 15% på møller, kjeler og Blichmann produkter samt 10% på cornelius fat. Etter åpningen på lørdag vil vi også kjøre et lite opplegg på Christianssand Brygghus med en ølsmaking ledet av den lokale ølkjendisen Yngvar Ørebek. Det vil bli et variert utvalg av øl spesielt tilrettelagt for ølbryggere. I tillegg vil vi kjøre i gang en Randall rundt kl. 18 med et eller annet morsomt. Det er begrenset antall plasser, men jeg kjenner faktisk ikke helt til alle detaljene enda. Anbefaler bare de som er interessert i å følge med på FaceBook og i alle fall komme innom butikken på lørdag.

Vi takker for kikken og intervjuet og ønsker Tellef lykke til med videre utpakking og åpning til helgen.

 

 

 

Skriv en kommentar