Ukens anbefalte øl: The Kernel Export Stout

Vi har fått både ris og ros for våre anbefalinger. Noen ganger er de for vanskelige å få tak i, andre ganger kan det virke som de er for "mainstream". Denne gangen har Sammy plukket frem et øl som ikke en gang er å få kjøpt i Norge.

Ukens anbefalte øl: The Kernel Export Stout

The Kernel er en av mine absolutte favorittbryggerier. De eksperimenterer med både gamle britiske oppskrifter og rikelig med humle og lager øl som virkelig passer min gane og stemningen på The Kernel on Saturday er noe som bare må oppleves. Utfordringen er at The Kernel holder til i London og har en helt minimal eksport. Dermed må denne anbefalingen få følge om en anbefaling om å ta en tur innom bryggeriet neste gang du er i London. Et alternativ er flaskebutikken Utobeer, på Borough Market, som vanligvis har inne øl fra The Kernel eller en av de nye craft beer pubene, som gjerne kan ha The Kernel på fat.

The Kernel Export Stout

Av utseende er Export Stout som bek og totalt ugjennomlysbar. Pent og tett skum som legger seg litt raskere enn det jeg liker, men uten å forsvinne helt. Duften er kraftig og det første som treffer nesen er en blanding av lær og mørkt tre. Jeg finner også sjokolade og kald kaffe. Smaken bærer med seg det meste fra duften, men her er sjokoladen mer fremtredende. Ettersmaken gir en god bitterhet i form av bitter sjokolade sammen med kaffe og et hint av tørket mørk frukt.

Kort oppsummert et øl som jeg gjerne skulle hatt tilgjengelig her i landet og som jeg kommer til å prøve å få tak i neste gang jeg er i London, men jeg gråter neppe om jeg ender opp med andre øl fra The Kernel.

Vis 4 kommentarer

  1. Ris, ris, ris. Kritikk, kritikk, kritikk!

    1. Nei, det er i asiatisk øl du vanligvis finner ris.
      Hvilke øl de bruker kritikk i er jeg ikke sikker på, men det kan muligens brukes i stedet for brisk, og jeg er temmelig sikker på at det ikke er brukt i denne.

  2. Flaskebutikken til Mikkeller & friends selger også noe øl fra the kernel

  3. Kjøpte med meg 6l av Kernel fra London i fjor sommer. Alle typene var veldig gode. Anbefaler dette bryggeriet.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.