Ukens anbefalte øl: Moor, Revival

Til tider kan det faktisk bli nok humle. Derfor har Sammy denne uken valgt å anbefale en engelsk øl, men helt humlepassiv er den ikke.

Ukens anbefalte øl: Moor, Revival

Moor Beer Company, Revival

Tilgjengelighet: Matkroken, mm

ABV: 4,0%

Som hos mange andre ble min vandring i ølets verden raskt preget av humle. Helst så mye som mulig. Men etterhvert har jeg fått øynene mer opp for mer balanserte og tilbakelente ølvarianter. Da i første rekke de engelske. Ukens anbefaling er derfor fra Moor Brewing Company. Moor har klart den finne balansegangen det er å beholde tradisjon samtidig som noe nytt blir tilført. Det nye i dette tilfellet er litt mer humle. Jeg understreker litt. Ikke forvent amerikansk humling, men forvent litt mer humle i både lukt og smak enn du er vant til fra engelske øl. Som hos all annen øl vil humlens måte å presentere seg på endre seg med tiden ølet er lagret.

I glasset er Revival som en lett pale ale, eller en godt gyllen pils, å se til. Ingen tegn til sedimenter eller uklarheter og aldeles klar, selv om ølet er ufiltrert. Duftene jeg finner i denne, som har stått litt lenger i mitt kjøleskap enn jeg liker, er lett karamell, frisk skog, lett sitrus. Totalt sett friskt og fristende. Smaken går, ikke uventet, i samme spor. Med letter sommerlige touch av karamell, sitrus og gress. Ettersmaken er tilstrekkelig bitter, men lar også etterdønningene av hovedsmaken henge igjen. Total sett mye smak fra et øl på 4,0%

Moor Revival

Skriv en kommentar