Forbrukerinspektørene brygger øl

Nå har hjemmebrygging blitt allemannseie i så stor grad at FBI vier det oppmerksomhet.

Forbrukerinspektørene brygger øl

Bildet er hentet fra nrk.no

Forbrukerinspektørene på NRK følger tydeligvis med i tiden. Såpass at de har fått øynene opp for at det er stor aktivitet på hjemmebryggerfronten. Dette førte til at de første helgen i februar deltok i NM i Hjemmebrygging, Publikums Favoritt. Dette, og etter det vi skjønner litt mer om øl, kan du se i kveldens FBI. Programmet går på NRK1 19:45, men om ikke det skulle passe kan du kort tid etter finne programmet på denne linken.

Christian Strand i aksjon under NM Foto: Loebrygg

Christian Strand i aksjon under NM
Foto: Loebrygg

Da vi fikk tips om denne nyheten kontaktet vi Norbrygg og ba om en kommentar. Nestleder Johan Johansen gav oss følgende:

«At hjemmebrygging av øl er i vinden viste vi jo, men at det skulle bli løftet opp til nye høyder på denne måten hadde nok ingen av oss i Norbrygg sett for oss når vi planla NM2014. Når NRK fokuserer på ølbrygging som hobby, og dedikerer en hel episode av Forbrukerinspektørene i beste sendetid, så er det både en folkeliggjøring og en anerkjennelse som jeg vanskelig ser for oss hvordan vi skulle kunne oppnå på andre måter. Budskapet når ut til et bredt publikum, og FBI-redaksjonens seriøsitet borger for å fjerne det litt mystiske sløret som hjemmebrygging gjerne har hos de uinnvidde.

Når Christian Strand ringte fredagsettermiddagen før Juleølkonkurransen på Tautra måtte jeg le, forespørselen var så overraskende at jeg trudde det var en telefonspøk! Men han overbeviste meg kjapt, og derfra ble vi snart enige om at det hadde vært stilig å brygge litt øl hjemme hos han, og hvorfor ikke stille i NM? Per Øyvind Arnesen tok utfordringen og introduserte Christian for ølbryggingens mystikk og mysterier, og resultatet ble en 15.plass i NM for «Strand øl», med chili og honning. At kulissene var det største og beste Norbrygg-arrangementet så langt var jo heller ikke noen ulempe. NM-komiteen skal ha stor ære for en flott gjennomført konkurranse!

Når programmet sendes skal vi benke oss foran TV’n sammen med resten av nasjonen, og sole oss i glansen, når ølbrygging løftes frem som den mangefasetterte kunstform det er.

Skål i godt hjembrygg!»

Vi kan bare si skål selv og takk for innsatsen for opplysning om hjemmebrygging.

(Bildet i headingen er hentet fra nrk.no)

Skriv en kommentar