Nytt ølutsalg i Dale

Spennende ting skjer i lille Dale i Sundfjord. Fra før har de en egen bryggeripub med et veldig godt utvalg av øl, og nå kommer de samme menneskene med et eget ølutsalg - Gulating

Nytt ølutsalg i Dale

Ølportalen kom over et blogginnlegg fra innehaver Rolf Ivar Skår, der han nå lanserer et ølutsalg i Dale i Sundfjord.

De fleste av dere har hørt om Fossen Bryggeripub som åpnet i 2012 her i Dale i Sunnfjord. Da vi åpnet tenkte jeg at 50 ølsorter var passe antall. Mange sa at jeg var sprø som skulle prøve å tilby så mange sorter, det kan det vel ikke være behov for sa de. Jeg tenkte at de har kanskje rett, så jeg prøver heller med 100 ølsorter (!). Dette blir ca 10 innbyggere pr ølsort. På Wesselstuen i Bergen er det f.eks. 250 000 innbyggere pr ølsort. Dette forholdstallet virker jo bra for Dale i Sunnfjord sin del, fordi her står smaksopplevelsene i fokus og ikke rusen som øl kan gi. Dale er allikevel ikke best, på første plass kommer Skorovas som har ca 1 innbygger pr ølsort, all ære til innbyggerne i Skorovas som gjør dette mulig. Og all ære til innbyggerne i Dale i Sunnfjord som har gjort det mulig for Fossen å fortsette å tilby så stort utvalg, og etterhvert åtte tappekraner.

Om noen uker åpner jeg noe som kanskje bringer Dale i Sunnfjord helt i Norgestoppen. Gulating Ølutsalg kommer til å ha 100 ølsorter i butikkstyrke. Her snakker vi altså om 10 innbyggere pr ølsort. Nærmest oss blir Vaaland i Bryne med ca 50 innbyggere pr ølsort.

Finnes det grunnlag for å drive en spesialbutikk for øl på et så lite sted? Svaret er; jeg vet ikke, ingen har gjort det før, det hjelper ikke hvor mange regneark jeg lager på dette. Det jeg vet og det jeg lever etter er Gulatings eget slagord; LA FOLKET BESTEMME. La folk velge selv hvilket øl de skal drikke. Ikke la dette dikteres av dagligvarekjedene, de store bryggeriene eller noen andre. Det jeg også vet fra Fossen og fra det vi ser i USA er at folk er interessert i langt mer enn pils, pils er bare en av mange ølsorter. Vi vet også at øl kan gi smaksopplevelser på samme måte som mat og vin.

Ølportalen ønsker Rolf Ivar Skår lykke til, og vi gleder oss til å komme på besøk for å lage et mer dyptgående intervju. Vil dere lese hele innlegget så finner dere det her

Skriv en kommentar