Tap Take Over på Crowbar i Oslo

Fanø Bryghus og Stronzo Brewing Co gjester lørdag 15. mars Crowbar i Oslo. Spesialøl fra disse bryggeriene blir å finne på 14 av 21 tappelinjer på Crowbar denne kvelden. I tillegg til godt øl og god stemning, er også bryggerne tilstede hele kvelden.

Tap Take Over på Crowbar i Oslo

«Tap-take-over» vil si at et, eller flere, bryggeri får ta over flere av tappelinjene i en bar for en kveld. Dette er et ganske nytt fenomen i Norge, men i USA og resten av Europa har dette fenomenet levd en stund. 15. mars tar de danske bryggeriene Fanø Bryghus og Stronzo Brewing Co. over flertallet av tappelinjene på Crowbar i Oslo.

Stronzo er ett av Danmarks nye og mest innovative mikrobryggeri. Siden oppstarten i november 2011 har de brygget 31 forskjellige øl på seks forskjellige bryggerier i Danmark, Belgia og Estland.

I dag har de et eget bryggeri i et gammelt meieri i Gørløse. Spennvidden i bryggeriets sortiment er stort, med alt fra sure fruktøl med bringebær og røde druer til porter med røkt malt og spekepølser, samt verdens svarteste øl. Bryggeriet kan fortelle at de har store planer i år, og vil komme med flere typer øl som svarte øl, sure øl, humlede øl, fatlagrede øl og mjød.

Kristian Strunge, sjefsbrygger og «tusenkunstner» innenfor ølbryggingen kommer for å dele sine historier med publikum. Likeledes kommer bryggmester Claus Winther og bryggeren Mike Jonathan Romeo fra Fanø Bryghus og vil dele historien om sitt bryggeri som ble stiftet i 2006, og som i dag eksporterer mye av sitt øl til både Norge og Frankrike. Claus sier selv at han har tilbragt den største delen av ølkarieren på den andre siden av baren, hvor man nyter og betaler for god drikke. Kanskje kommer noe av entusiasmen i ølbryggingen fra nettopp denne erfaringen?

Fanø Bryghus produserer øl med eleganse og ølstiler og navn reflekterer værfenomener og naturen på den vakre øya Fanø i Danmark.

Da er det bare å sette av kvelden lørdag 15. mars til dansk ølinvasjon på Crow.

Skriv en kommentar