Ukens anbefalte øl: 7Fjell Bryggeri, Svartediket

Bergens nye stolthet - 7Fjell Bryggeri leverer varene!

Ukens anbefalte øl: 7Fjell Bryggeri, Svartediket

7Fjell Bryggeri i Bergen har enda ikke kommet seg inn i sine nye lokaler. Siden i høst har de derfor brygget hos Lervig Aktiebryggeri i Stavanger. Det er blitt til en Vineterporter og en Black India Pale Ale.

Bryggerimesteren, Gahr Smith Gahrsen, er en velkjent mann innenfor hjemmebryggermiljøet med flere NM-titler og foredrag for hjemmebryggere og andre interesserte. Sist er han kanskje mest kjent som en av bryggerne i gjøkbryggeriet ABC Brewing.

Svartediket er en såkalt svart IPA. En vanlig IPA skal vare karamellfarget og ha en god og kraftig aroma av humle, mens denne har mer aroma og smak av kaffe og sjokolade, men også en god humlekarakter. En god og balansert øl, med en god maltprofil som kompenserer godt med humla. Navnet viser til vannet som ligger mellom Ulrikken, Vidden og Fløyen i Bergen, og er bergenserene sitt drikkevann.

Skulle du ønske å brygge dette ølet finner du oppskriften her, hvis ikke er den kanskje å finne på et utested nær deg.

Dette ølet er en vareprøve.

Vis kommentar

  1. Tilgjengelig på Håndverkerstuene i Oslo, flaske og fat når jeg var der for ett par uker siden.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.