Månedens Ølblogg: Høyt Skum

De som har lest Ølportalen en stund kjenner kanskje til Jørn Idar Kvig. Han var en av de som var med å bygge opp nettstedet, men måtte dessverre kaste inn hatten i høst. Han er en kjent skikkelse i ølbransjen, og skriver på Høyt Skum.

Månedens Ølblogg: Høyt Skum

Hvor lenge har du vært interessert i øl og hvordan startet interessen?
Som så mye annet i livet er det vanskelig å definere når interessen til øl ble en av mine hovedsyssler i livet, men min søken etter gode smaker startet veldig tidlig og jeg har jobbet med mat og drikke fra jeg var 14 år. Mine første viner ble kjøpt da jeg var 16, men lagret til jeg var 18. Det var med andre ord ikke bare rusen jeg var på utkikk etter, men smaksopplevelsene. Jeg jobbet på Vinmonopolet etter en del år som kokk og servitør, der jeg fikk dyrke min interesse for god drikke, med mer og mer fokus på øl. En av de første klare ølminnene jeg har, var under Øl- og Matfestivalen i 2010. Da sto jeg for første gang på stand for Norbrygg (Norsk Hjemmebryggerforening), og lærte så mye jeg kunne om hjemmebrygging av blant annet Andreas Riis som nå er brygger på Grunerløkka Brygghus. Dette kom i en tid der jeg hadde lært meg en del om øl gjennom Vinmonopolets utdanningssystemer samt egenstudering, og jeg hadde akkurat startet Høyt Skum. Dette var på mange måter en katalysator for min hjemmebryggerinteresse, som er mye av grunnen til at jeg elsker det jeg gjør i dag.

Fakta

Navn: Jørn Idar Kvig
Alder: 27 år
Ølblogg: Høyt Skum

Hva er din favorittøltype(r)?
Jeg har enda til gode å smake en ølstil jeg ikke liker, så lenge ølet er godt brygget. Jeg velger også ølene mine veldig etter sinnsstemning og tilbehør (mat, sosialt, vær og vind osv), så det enkle og forholdsvis kjedelige svaret er at det varierer fra dag til dag.

Når startet du å blogge om øl?
Om jeg ikke husker helt feil, publiserte jeg de første innleggene i 2010. Siden som var grunnlaget for det som i dag er Høyt Skum, var fokusert på min nye hobby hjemmebrygging. Siden kalte jeg «Subject Nanobrewery», siden hver nye batch var en form for et prosjekt. På den tiden startet det også mange andre ølblogger, og en koalisjon av oss startet «Norske Øl-bloggere» som senere utviklet seg til Ølportalen. En skapende tid med andre ord.

Hva skriver du om?
Mitt fokus på ølskrivingen er å fortelle historier, om ølet, bryggerier, steder, hjemmebrygging og lignende. Jeg har alltid vært fascinert over det som ligger bak et produkt, på lik linje med selve produktet. Dette er noe som har vært veldig givende for meg, og forhåpentligvis også for mine lesere.

Hvor ofte publiserer du artikler/anmeldelser?
I en hektisk hverdag er det ikke alltid enkelt å prioritere skriving, men jeg prøver å ha en sak hver uke. Noen ganger oftere, noen ganger mindre.

Hvor mange lesere har du i løpet av en måned?
Det er sjelden mindre enn hundre ølgærninger innom siden hver dag.

Har du et mål med ølbloggingen?
Skrivingen om øl har allerede tatt meg mye lengre enn jeg kunne ha tenkt meg, som foredragsholder, oppstarten av Ølportalen og nå med en ølbok som kommer til høsten.
Jeg holder samme tankegang som jeg alltid har hatt, der jeg prøver å gi informasjon og følelser til en meget spennende ølverden. Jo mer vi alle vet, jo sterkere står vi. På den måten vil kanskje enda flere lære seg at livet er for kort til å drikke dårlig øl!

Jørn Idar Kvig

Jørn Idar Kvig

Vis 2 kommentarer

  1. Er Jørn Idar bare 27 år?
    Wild stuff.

  2. En godt bevart hemmelighet er avslørt Knut…

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.