Grünerløkka Brygghus og Voss Bryggeri med samarbeidssaison

Grünerløkka Brygghus og Voss Bryggeri har startet et bryggesamarbeid. Nylig tok bryggerene fra Voss turen over fjellet for å brygge en saison på Løkka.

Grünerløkka Brygghus og Voss Bryggeri med samarbeidssaison

– Dette er by og land, hånd i hånd, smiler Kjetil Johnsen i Grünerløkka Brygghus. I to dager har han og sjefsbrygger Andreas Riis brygget øl sammen med Dag Jørgensen, Jeanette Lillås og Andrew Rathband fra Voss Bryggeri. Resultatet skal bli 1600 liter med belgisk saison med et norsk preg. Ølet er brygget med einerlôg laget med einer fra Voss.

– I tillegg til smak, gir eineren mye farge, forteller Johnsen. Han ser frem til at ølet blir klart. Etter noen dager med gjæring og noen uker hvor ølet får tid til å hvile seg, er det klart for kranene på Grünerløkka Brygghus. Noen fat vil også finne veien over fjellet til Voss.

Første samarbeidsbrygg

Ølet er det første samarbeidsbrygget mellom Grünerløkka Brygghus og Voss Bryggeri og en del av Grünerløkka Brygghus’ serie med saison-øl. For Johnsen var det naturlig å samarbeide om et øl med Voss Bryggeri. – Jeanette og jeg har kjent hverandre lenge. Hun var barsjef på Aku-Aku Bar før hun dro til Voss. Det var derfor helt naturlig at vi skulle laget et samarbeidsbrygg sammen, forteller Johnsen.

Voss Bryggeri startet opp omtrent samtidig med at Grünerløkka Brygghus startet opp sin bryggevirksomhet. Siden oppstarten har bryggeriene utvekslet erfaringer om ølbrygging og hvordan å drive et bryggeri. Nå som bryggeriene har laget sitt første øl sammen, ser ikke Johnsen bort fra at det blir mer samarbeid i tiden fremover.

For å feire samarbeidet og bryggingen av deres nye saison, inviterte Johnsen bransjefolk til bryggerier for å snakke om og smake på øl fra de to bryggeriene. – Vi er begge lidenskapelig opptatt av øl. For oss handler det ikke et konkurranse i bryggeribransjen. Bryggeriene har et eget miljø seg imellom, og vi ønsker å møte andre som brygger øl og som er i miljøet, forklarer Johnsen.

Flere nye øl fra Løkka

I tillegg til ølet brygget i samarbeid med Voss Bryggeri, vil det komme flere saison fra Grünerløkka Brygghus fremover. Noen av disse blir også samarbeidsbrygg. Blant annet skal Lervig snart ta turen til Oslo for å brygge en saison med rabarbara. Det kommer også ytterligere en saison i den nye serien til Grünerløkka Brygghus, brygget med pasjonsfrukt. I tillegg skal Grünerløkka Brygghus og Crowbar gå sammen om en White IPA brygget med saisongjær, appelsinskall og korianderfrø.

Skriv en kommentar