Sammy Myklebust ny redaktør i Ølportalen

Sammy «StoreMy» Myklebust overtar redaktørstolen i Ølportalen etter Tommy Holen Helland.

Sammy Myklebust ny redaktør i Ølportalen

Tommy Holen Helland har sittet som redaktør siden Tom Young trakk seg fra redaktørvervet i fjor sommer. Nå overlater han roret til Sammy Myklebust. Selv om det blir ny redaktør, vil Ølportalen fortsatt være til å kjenne igjen for leserene.

– Vi har jobbet tett sammen i den tiden Tommy har vært redaktør og samarbeidet vil fortsette etter at jeg tar over, sier Myklebust til Ølportalen. Han tviler på at leserene vil merke mye til redaktørskiftet, men tror skribentene kanskje vil merke en liten endring. – Det er mulig redaksjonsmedlemmene vil merke at jeg er litt mer direkte i mine uttalelser enn Tommy, forteller Myklebust med et smil.

En forskjell for leserne peker imidlertid Myklebust på. Han ønsker å få enda flere debattinnlegg, og vil jobbe for at flere – både innenfor og utenfor redaksjonen – skriver leserinnlegg og kronikker. – Litt saklig debatt skader aldri, understreker Myklebust.

Deler ansvar

Inntil videre har Myklebust og Helland fordelt redaktøransvaret seg imellom. Mens Myklebust tar redaktøransvaret i sommerhalvåret, tar Helland over når vinteren er i anmarsj. Samarbeidet mellom de to har vært godt helt siden Ølportalen startet opp. – Samarbeidet mellom meg og Sammy har vært upåklagelig. Vi har fordelt ansvaret oss i mellom, og Sammy har tatt over redaktøransvaret når jeg har vært borte. Slik kommer det til å være det neste halve året òg, understreker Helland.

Tommy Holen Helland

Avtroppende redaktør Tommy Holen Helland

Fra sin tid som redaktør har Helland flere gode minner. Han er spesielt glad for at Ølportalen har fått en posisjon i ølmiljøet i Norge. – Det som sitter igjen som de tingene som jeg kommer til å huske er at vi i min har blitt mer synlig i nasjonale medier. Vi har blant annet bidratt til VG, Dagbladet, NRK og TV2. I tillegg har vi blitt intervjuet av både Adresseavisen og Fedrelandsvennen. Dette viser at vi er en aktør som blir hørt, og det håper og tror jeg at vil fortsatte, sier Helland.

Satser fremover

For den nye redaktøren blir det viktig å dekke både store og små nyheter fra øl-Norge. – Jeg vil anta at nyheter fra de små og nystartede bryggeriene er noe av det viktigste for våre lesere. Dette er artikler som en ellers kun finner i små lokalaviser, sier Myklebust. Avtroppende redaktør stemmer i. – Vi skal skrive om ølnyheter fra alle bryggeri, store og små. Vi skal fremstå som en seriøs nyhetsformidler, som gir ølnyheter til alle uansett om du bare liker lys lager eller har godt over 10 000 ratinger på RateBeer, forteller en engasjert Helland.

Når det gjelder fremtiden for Ølportalen, ser begge lyst på denne. Helland håper flere også har lyst til å bidra til portalen. – Ølportalen kommer til å bestå i lang tid fremover, men det trengs det flere folk inn – ikke bare gjesteskribenter, men også faste skribenter som kan ta i et tak i den daglige driften. Har du en gryende skribent i magen, så ikke nøl med å ta kontakt med oss, sier Helland.

– Vi skal fortsette å være landets største og beste formidler av nyheter om øl og bryggerier, og vokse oss sakte men sikkert større. Samarbeid med andre vil være en naturlig del av dette. En fremtidig drøm kan være at noen av oss kan ha en deltids- eller heltidsstilling med å drive denne nyhetsformidlingen, men da snakker vi mer dagdrømmer enn realistiske mål i overskuelig fremtid, avslutter Myklebust.

Vis kommentar

  1. Gratulerer til Sammy, ser frem til mer skråblikk på øl-Norge 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.