NM i hjemmebrygging og konferanse

Norbrygg har lenge hatt NM i hjemmebrygging med tilhørende Publikumsfavorittfest, men i år blir det av et helt annet kaliber - 25. - 27. april skjer det største hjemmebryggertreffet hittil i landet.

NM i hjemmebrygging og konferanse

Norbrygg

NM i hjemmebrygging har alltid vært i Oslo – i år prøver Norbrygg ut noe nytt som kanskje gjør at det kan flyttes rundt om i landet.  De 337 innsendte flaskene blir bedømt i Bergen, Bodø, Trondheim, Kristiansand og Oslo, mens selve kåringen blir noe for seg selv.

Det hele starter fredag 25. april med hjemmebryggermingling på Slurpen, det gamle suppekjøkkenet i Lakkegata. Her kan man ta med flasker av eget brygg, i tillegg kommer alle ølene som ble påmeldt til NM men som ikke kom til finalen til å bli servert (dog med jukselapp, de infiserte slipper man).

Ringnes stiller lørdag opp med Ringnes festsal, et av de flottere festlokalene i Oslo. Hele dagen blir det foredrag med forelesninger om malt, gjær, tekniske foredrag og testing av usmaker i øl, før man på kvelden har festmiddag og kårer årets hjemmebrygger. Det ryktes også at baren blir rikholdig, det er ikke alt Ringnes får inn som blir solgt.

Søndag blir det omvisning på Ringnes bryggeri på Gjelleråsen, der vinnerne av Porterkonkurransen skal få brygget ølet sitt i stort format. De begynner å lempe malt allerede kl. 7, vi andre kan heldigvis sove litt til. Det blir også foredrag fra Vinmonopolet om strategi og regler for innkjøp av øl, før Norbryggs årsmøte går av stabelen.

Det er fortsatt noen få billetter igjen, slik at det er mulig å kjøpe på nett!

Skriv en kommentar