Nytt Bryggeri: Låven Mikrobryggeri

Det popper opp med nye bryggeri i Norge for tiden, og vi har vært i kontakt med noen av de. I dag har vi tatt en liten prat med Låven Mikrobryggeri som holder til i Sylling i Buskerud

Nytt Bryggeri: Låven Mikrobryggeri
Bryggerimester Kyrre Kristiansen

Bryggerimester Kyrre Kristiansen

Når er oppstart?

Vi har et mål om oppstart sommeren 2014.

Hvilket marked satser dere på?

Markedet for oss blir spesialbutikker/utsalg/restauranter som har en profil rundt satsing på norske mat- og råvarer

Hva er målet? Nasjonalt eller bare lokalt og hvordan er distribusjonen tenkt?

I en oppstartfase, på grunn av størrelse på bryggeri, satser vi først og fremst lokalt. Det er viktig for oss å bygge stødig stein for stein og få en sterk lokal forankring. Klarer vi å bygge merkenavnet og profilen rundt Låven Mikrobryggeri, slik vi tror og ønsker, er oppskalering av bryggerikapasitet et naturlig neste steg. Det er viktig for oss at vi kan identifisere oss med de ulike utsalgsstedene. Vi ønsker også å få til et gårdsutsalg på gården. Allerede nå ved etablering av lokalene, bygger vi slik at en oppskalering til et bryggeri på 1000-1500 liter er mulig. Vi har noen følere ute som tilsier at produktet også kan være attraktivt for andre land.

Hva tenker dere om at det starter opp ett nytt bryggeri nesten hver måned? Hvordan ser dere på konkurransen?

Vi tenker at det er positivt at det etableres mange nye bryggerier rundt omkring. Det gjør at flere norske produkter kommer på markedet og folk får øynene opp for smaksrike øl. Sammenligner vi oss med blant annet USA og Danmark, som for så vidt revolusjonen har kommet fra i nyere tid, ser vi at mikrobryggerienes markedsandel i Norge fortsatt er forholdsvis lave. Vi tror markedsandelen i Norge vil fortsette å stige og at vi derfor har behov for flere nye bryggerier.

Har dere en klart definert profil?

Vi har en klar profil ved at våre produkter brygges for kombinasjoner til mat, og spesielt norsk tradisjonsrik mat. Vi prøver å få frem et klart og unikt smaksbilde i typiske overgjærede øltyper, som brygges for å stå til norske mat- og råvarer. Etikettene våre håndtegnes av profesjonell tegner. Tema vil være et «gammeldags bedagelig gårdsliv», med en humoristisk vri og ulike elementer i forhold til hver øltype. Vi ser ikke på andre bryggerier som konkurrenter, men heller på vår inntreden som en tilvekst i bransjen. Bryggeriet vårt er selvbygd av tidligere meieritanker. Vi har bygd om det gamle melkerommet på låven til bryggerom, og vi bygger om siloen til å bli et trill rundt gjæringsrom. Lokalene tror vi vil være et trekkplaster når det gjelder å holde kurs, omvisninger osv.

Hva blir den første ølen fra dere?

Første øl vet vi ikke enda. Testbrygging og innkjøring av bryggeriet foregår for fullt. Det vil komme flere smakfulle varianter.

Hva skal dere gjøre for å skille dere ut fra mengden?

Som nevnt tidligere kommer vi til å kjøre en ganske tydelig øl til mat profil. Noe vi brenner for og er genuint interessert i.

Hvor stor er antatt produksjonsmengde første år?

Produksjonskalkyle første driftsår er estimert til 4800 liter. Vi har kapasitet til å produsere mer.

Hvor store batcher lager dere?

Nåværende oppsett er på 250 liter pr brygg.

 

Bryggeriets facebookside finner du her.

Skriv en kommentar