Øl til påskelammet

Det er på tide å begynne å tenke på hva en skal kjøpe inn av øl til påske.

Øl til påskelammet

Nok en høytid står foran oss. Påsken er jo tiden for kos i hytteveggen, sene hyttekvelder med noe godt i glasset eller bypåske med utepils på fortauskafeer. Det lanseres en håndfull påskeøl, men utvalget synes å minske år for år. Påsken er jo en høytid som er ganske så uforutsigbar vær- og temperaturmessig så det å sette en «standard» for påskeøl kan vel være en utfordring for bryggeriene samtidig som det er en forholdsvis kort høytid.

Ølportalen skal ikke legge seg borti hva leserne foretrekker i glasset etter endt skitur eller under Yatzy-runden, men vi kan anbefale øl til påskelammet. Lammekjøtt er  som regel ganske fettsprengt, «stramt» på smak, samtidig som tilbehøret og krydderne gir et syrlig preg.  Et leskende øl som også kan ha forholdsvis høy fruktighet vil være vellykket.

Til påskelammet anbefaler Ølportalen: Bayer, Brown Ale, Klassisk Stout og India Pale Ale (styr unna «ekstrem-IPA’er» der bitterheten vil bli for fremtredende).

God påske, og vel bekomme.

Skriv en kommentar