«Å brygge hos CB er et alternativ, ingen nødvendighet»

Det har denne uken vært en del skriverier om Nøgne Øs planer om å brygge deler av sitt sortiment i CBs anlegg. Vi tok derfor en liten prat med Tom Young, markedsansvarlig i Nøgne Ø, og vår tidligere redaktør.

«Å brygge hos CB er et alternativ, ingen nødvendighet»

Hvor tungvint jobber dere egentlig i dag?

Veldig, men vi har fremdeles kapasitet til å dekke årets etterspørsel – og sannsynligvis neste års etterspørsel – på dagens bryggeri. Vi legger imidlertid ikke skjul på at det er krevende å produsere nok øl i nåværende lokaler.

Det er mange faktorer som gjør det utfordrende å dekke dagens etterspørsel der bryggeriet befinner seg i dag. I tillegg til å lete etter ny lokasjon, utredes det derfor mulige løsninger for å produsere og lagre øl.

Er det aktuelt å flytte produksjonen av enkelte poløl også, som f.eks. Pale Ale og India Pale Ale?

Nei, det har ikke blitt diskutert. Vi vurderer enkelte av butikkølene, men som jeg har prøvd å si til NRK Sørlandet og Agderposten, så er ingen ting avklart, og vi har kapasitet til å dekke etterspørselen fra bryggeriet på Rykene ihvertfall ut året. Å brygge hos CB er et alternativ, ingen nødvendighet. 

Er det fremgang i arbeidet med å skaffe nye bedre egnede lokaler?

Ja, det har krystallisert seg ned til 5-6 alternativer. Både nybygg og eksisterende lokaler. Avklares før sommeren.

Har Hansa Borg i dag annen produksjon i CBs lokaler?

Ja, de produserer bla Hansa IPA

Har det blitt andre konkrete resultater av det nye eierskapet?

Det ser ut til at vi får god hjelp på salgssiden. Hansa Borgs selgere har allerede Nøgne Ø i sitt sortiment, og salget er etter sigende godt!

Er det konkrete planer om annen form for samarbeid?

Ikke annet enn det som har vært nevnt: Distribusjon, salg og lager. Men vi samarbeider selvfølgelig også på den administrative siden, og vi i Nøgne Ø har mye å lære der! Med en sterk vekst i salget kommer nødvendigvis strukturell organisering i annen rekke.

Noe annet du ønsker å dele med oss

Jeg trives fortsatt! Har det travelt og morsomt. Det å komme inn på et bryggeri kl. 08.00 om morgenen og kjenne duften av humle og malt kan ikke beskrives i ord! Fantastiske kollegaer, fantastiske produkter, spennende fremtidsutsikter, nye medarbeidere på gang i alle ledd og spennende fremtidsutsikter. Nevnte jeg spennende fremtidsutsikter?

Vi er forøvrig også meget fornøyd med å ha 6 av 18 øl i finalerunden i Årets Øl og vi gleder oss til festivalsesongen, som for alvor starter nå. Barcelona i palmehelgen og Beer 14 etter påske. Deretter går det slag i slag!

Skriv en kommentar