4 Nye fra Nøgne Ø

Nøgne Ø har lovet oss en jevn strøm av nye øl fremover, og samtidig er Kjetil Jikiun mer aktiv når det gjelder samarbeidsbrygg enn noen gang før. Det har ført til at det har kommet 4 nye øl fra Nøgne Ø denne våren.

4 Nye fra Nøgne Ø

Cassis Trippel

Dette skulle egentlig bli en Tiger Trippel, men når en stresset brygger tilsatte feil gjær ble dette noe helt annet. Ettersom den tilsatte gjæren var belgisk, slik originalen også er, valgte bryggeriet å ta ølet enda et steg bort fra originalen. De tilsatte råsaft av solbær og gav det en ny gjæringsrunde. Denne blir tilgjengelig på utvalgte utesteder og Vinmonopol. ABV: 9,5%, IBU: 30

Asian Pale Ale

En ny butikkøl fra Nøgne Ø. Den er tilsatt sitrongress, appelsinskall og Citrus Bergamina. Humlingen er gjort med Nelson Sauvin, Pacifica og Cascade. Denne blir tilgjengelig i dagligvareforretninger med fornuftig ølutvalg i løpet av våren og sommeren. ABV: 4,5% IBU: 10

Grødziskie

Et samarbeidsbrygg som Nøgne Ø har gjort hos Emelisse i Nederland. Grødziskie er en gammel polsk ølstil med blant annet røykmalt. Ølet blir beskrevet som lyst og lett med et markert smaksbilde. Ettersom dette er brygget hos Emelisse vil det bli sendt ut begrensede mengder av denne i Norge. Det meste vil bli distribuert på Sørlandet og Oslo og vi vet at Matkroken Natland og Stokka har sikret seg en solid andel av det som kom til Norge. ABV: 4,5%

Black Rain

Den selvmotsigende stilen Black India Pale Ale er in for tiden og når bryggerne treffer får en en kombinasjon av det beste fra Stout og IPA. Denne varianten er brygget hos Naparbier, i Spania, sammen med Nøgne Ø. Noe som også her gjør at det blir lite øl til det norske markedet. Dermed blir den i hovedsak distribuert på sørlandet og i Oslo. ABV: 7,5%

Skriv en kommentar