Walkendorff Amber Ale

Garh Smith-Garhsen har for mye bryggelyst til å sitte og vente på at bryggeriet skal bli ferdig montert og for et par uker siden var han i Stavanger og brygget igjen. Denne gangen ble det en amber.

Walkendorff Amber Ale

7 fjell har brygget en amber ale som snart er tilgjengelig på utvalgte sviresteder. Ølet, som er oppkalt etter lensherre Christoffer Walkendorff, vil bli tappet om kort tid og vil i hovedsak være å få smakt på de stedene der en tidligere i vinter fant 7 Fjell Vinter. Bryggeriet mener det er naturlig med et litt lettere øl nå som det går mot lysere tider og at amber er den perfekte stilen for årstiden. Vi må også si oss enige med dem i at dette er en stil som har blitt viet for lite oppmerksomhet av norske bryggerier.

Fakta om Christoffer Walkendorff:

«Christoffer Walkendorff var i flere perioder forlenet med ulike norske len. Som lensherre på Bergenhus 1556–60 vingeklippet han hanseatene i Bergen og tvang dem inn under norsk lov. Senere i karrieren var han riksråd og medlem av Christian 4s formynderregjering.»

«I Bergen kom han til en by hvor hanseatene hadde en svært selvstendig stilling, og hvor de forholdt seg til gamle privilegier og ikke til norsk lov. Like etter at Walkendorff kom til byen, ble det begått flere uoppklarte mord i enkelte av de mange horehusene, som nærmest var røverbuler og et fristed for tyskerne. Walkendorff tok tak i problemet og lot en rekke horehus rive. De prostituerte ble deretter flyttet til området ved Bergenhus slott, slik at lensherrens soldater kunne ha kontroll med dem.»

«Walkendorff avviklet i stor grad hanseatenes privilegier og monopol i Bergen. Vinteren 1557–58 reiste han til København og fikk regjeringens støtte til sin politikk overfor tyskerne. Deretter tvang han de tyske håndverkerne til å overholde norsk lov og rett. De fikk valget mellom å sverge troskapsed til kongen eller reise. Bodene til de ulydige ble spikret igjen.»

Kilde: Norsk Biografisk Leksikon

Fakta om Walkendorff Amber Ale:

Beregnede verdier:

OG: 1060 (14,8  ̊P)
FG: 1015 (3,8  ̊P)
IBU: 55
ABV: 6 % vol

Malt:

77, 2 % Pale
7,4 % Carapils
7,4 % Crystal
0,7 % Chocolate

Humle:

Perle
Cascade
Amarillo

 

Vis kommentar

  1. Skal ikke forundre meg om denne ølen blir å få tak i på polet i Valkendorfsgaten 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.