7 Fjell: Brygganlegget monteres

På Bønes i Bergen er 7 Fjell Bryggeri i full gang med monteringen av brygganlegget. Vi tok en tur innom like før påske, for å sjekke hvor langt arbeidet var kommet, og deler her noen bilder med dere.

7 Fjell: Brygganlegget monteres

Representanter for leverandøren monterer tanker og rør, samt justerer enkelte sveiser som ikke Jens (Eikeset) og Gahr (Smith-Garhsen) er helt fornøyde med. Samtidig legges det ut tilførsler med vann og strøm til ønskede punkter i lokalet.

Selve bryggverket. Fra venstre: Kokekar med kondenspotte silkar og meskekar med grist case (som holder ferdig malt malt) montert over

Selve bryggverket.
Fra venstre: Kokekar der kondenspotte kommer til, silkar og meskekar der «grist case» skal monteres for enklere tilførsel av malt.

7F Gjæringskar

Gjæringstanker:
Disse er på 2 000 liter hver. I tillegg kommer det 6 tanker på 5 000 liter som ikke var mottatt da vi var innom. Det var også planen i utgangspunktet at disse skulle ankomme senere.

7F Klaringstank

Klaringstank:
Her skal ølet få roe seg og felle ut bunnfall før det tappes på flasker og/eller fat.

Vaskestasjon: Vasking skal vistnok være 70% av en bryggers hverdag, da er det viktig at forholdene er lagt best mulig til rette for at jobben gjøres effektivt og med minst mulig slit.

Vaskestasjon:
Vasking skal vistnok være 70% av en bryggers hverdag, da er det viktig at forholdene er lagt best mulig til rette for at jobben gjøres effektivt og med minst mulig slit.

7F Deler

Puslespill:
Det er ikke få deler som skal på plass før Gahr kan trykke på startknappen, en gang siste havldel av mai om alt går etter planen.

7F Planlegging

Administrasjonssenter:
Arbeidet administreres effektivt fra det luseriøse kontoroppsettet sentralt i lokalet.

7F Planlegging 1

Planlegging:
Her planlegges uttak for spylevann. Siden Jens er såpass involvert regner vi med at dette blir en av hans hovedoppgaver.

Rockestjerne: Gahr tar seg tid til å kikke på en artikkel der han omtales som "rockestjerne i bryggemiljøet". Vi har ikke kommet opp med denne tittelen, men mistenker at "synderen" var til stede i lokalet da bildet ble tatt.

Rockestjerne:
Gahr tar seg tid til å kikke på en artikkel der han omtales som «rockestjerne i bryggemiljøet». Vi har ikke kommet opp med denne tittelen, men mistenker at «synderen» var til stede i lokalet da bildet ble tatt.

Vis 4 kommentarer

  1. Tips om den vaskestasjonen tas i mot med takk 🙂 Og den klarningstanken, og…og…og… 😀 Noen som har info om ei lita tappelinje med korkefunksjon? *mør skulder*

    1. Vi har kjøpt tappelinje fra Framax, og bryggeutstyret forøvrig fra A. N. Technologies. Dampkjelen kommer fra Skåland Rør- og Industrimontasje.

  2. Stod inget sted så jeg kunne finne når har tengt å starte linjen opp og starte utprøvingen. Noen som vet noe om dette?

    1. De satser på å være i gang i løpet av mai, men det avhenger selvagt av at alt er montert som det skal.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.