Nederlandsk storinnrykk i maislippet

Fredag 2. mai er det klart for slipp av nye varer i Vinmonopolets hyller. Totalt kommer det 49 nye øl i bestillingsutvalget og 14 nye øl i basis-, test- og partiutvalget.

Nederlandsk storinnrykk i maislippet

I bestillingsutvalget kommer det mye nederlandsk øl. 13 av de 49 er fra Nederland og hele 12 er fra Bierbrouwerij de Koningshoeven som produserer øl under det mer kjente navnet La Trappe. Noen av disse er riktignok øl av samme type men i ulike flaskestørrelser. Dette gjleder Isid’or, Bockbier, Tripel og Quadrupel som kommer i både 0,33 og 0,75 liters flasker.

Berentsens FrihetsølI slippet er det også plass til nyheter fra Skottland og Danmark. Seks øl fra BrewDog blir å finne i bestillingsutvalget, inkludert Hello, My Name is Vladimir og nykommerene Dead Metaphor, Shipwrecker Circus og Clown King. Det danske bryggeriet Ugly Duck får to nye øl inn i bestillingsutvalget, en pale ale med navnet Miami Vice Pale Ale, og en IPA med det lovende navnet Devil IPA. Mye humle kan også loves fra Amager Bryghus som blir tilgjengelig med sin IPA Sinner Series Gluttony.

Spennende norsk

Trondheimsbryggeriet Austmann fortsetter sitt inntog på Vinmonopolets lister. Bryggeriet har tre nye øl i basis-, test- og partiutvalget, Miss Saison, Aprikos og Humledugg IPA. Fra Stavern i Vestfold kommer det to nye øl fra Holtens, en IPA og en amber ale. Det kommer to nye øl fra Macks Ølbryggeri. Tromsøbryggeriet kommer med en IPA og et belgisk hveteøl (Witbier). Begge disse kommer også i en variant beregnet for dagligvaremarkedet.

Det kommer også noen nye norske øl i bestillingsutvalget. Sundbytunet får sin Emigrant IPA tilgjengelig i polets lister. Fra Nøgne Ø kommer det også en IPA, nærmere bestemt Mandarina IPA. Denne har tidligere kun vært å få tak i på festivaler og er brygget med den europeiske humlesorten mandarina. Fra Sogn og Fjordane kommer Balder Vårøl. Dette er et bokkøl som i smak kan minne litt om et juleøl.

En siste norsk nyhet som får plass i maislippet kommer fra Egersund. Berentsens Brygghus har brygget et øl til feiringen av 200-årsjubileet for Grunnloven. Ølet, som har fått navnet Frihetsøl, og er klassifisert som en  Dortmunder/Helles, er brygget som et gastroøl som skal passe godt til mat.

I tillegg til ølene som er nevnt over, er det en rekke øvrige bryggerier som har fått plass i listene i dette slippet. Blant annet kommer det øl fra italienske Birra dell’Eremo, det belgiske bryggeriet Brasserie Huyghe Brewery, amerikanske Sierra Nevada og det New Zealandske Garage Project. Du finner hele listen på Vinmonopolets hjemmesider.

Vis kommentar

  1. All ære til Jon Bertelsen/House of Cognac som satser hardt på La Trappe, etter flere års anonym tilværelse i en annen importørs portefølje.

    Kan nevne i tillegg at Aldstaberger (Ølportalen: Stjørdalsøl tilgjengelig for alle) også blir tilgjengelig som spesialvare på Vinmonopolet fra fredag av. Lokalpolet, Stjørdal, har allerede bestilt å vil ha flaskene i salg fra fredag av.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.