60 Organiserte bryggerier

Den økende interessen for ølets mange varianter og smaker og prioritering av smak fremfor pris og kvantum viser også igjen i BRODs medlemstall.

60 Organiserte bryggerier

Vi illustrerer dette debattinnlegget med en fristende øl. Fordi vi (fremdeles) kan!

BROD (Bryggeri- og Drikkevareforeningen) melder at de nå har 60 bryggerier som medlemmer. De sist innmeldte er Skavli Brygghus, Bådin, Færder og Sagene. Økningen fra 11 medlemmer i 2010 har vært solid og med dagens utvikling overrasker det oss ikke om de når 70 medlemmer før året er omme.

Samlet omsetning for medlemmene var i fjor:

233 834 622 liter øl (inkl. lett og alkoholfritt)
8 391 698 liter cider
481 902 724 liter brus
91 305 728 liter vann.

Dette med basis noen ferre bryggerier og uten at alle de registrerte hadde kommet i gang med produksjonen.

I midten av juni samles de fleste av medlemmene til årsmøte i Bergen. Programmet inneholder, i tillegg til generalforsamling, samtaler med landbruksminister Sylvi Listhaug, omvisning på Hansa Borg Bryggeri, omvisning på 7 Fjell Bryggeri, foredrag og diskusjoner som sentrerer seg rundt forholdet mellom “de store” og “de små” og selvsagt en Brewers Dinner.

Direktør i BROD, Petter Nome, sier ha ser frem til samlingen og fortsetter:

– Jeg er ganske stolt over at vi har klart noe alle andre land strever med: Å samle små og store bryggerier i én organisasjon. Dermed har vi unngått den typen infighting og fiendtlig retorikk som preger en del andre land.

Ta gjerne kontakt med BROD for en liten prat om bryggeriet ditt ikke er medlem.
Du finner kontaktinformasjon her.

Vis kommentar

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.