Nytt øl fra Nøgne Ø

Når Nøgne Ø får tak i en ny humle fører det som regel til en øl der denne er sentral ganske raskt etterpå. Denne gangen er humlen australsk og ølet vil være tilgjengelig for utelivet om svært kort tid.

Nytt øl fra Nøgne Ø

2000: En humledyrker i delstaten Victoria i Australia krysser to humleplanter og begynner å kultivere dem. Dette er de samme plantene som ble krysset for å produsere Topaz, men det er ikke det som er målet.

2010: De første forsøkene der det brygges med den nye humlen gjøres. Humlen beskrives (av de som selger den) som lettere og mindre dominerende enn Galaxy, men samtidig med mer en nok karakter til å tilføre ølverden noe nytt. Den skal gi godt med frukt (tropisk) og furunål ved tilføring etter kok og ved tørrhumling og en mer jordaktig karater ved tilførsel under kok.

Humlen var i utgangspunktet kalt Victoria’s Secret, men for å unngå de forvekslinger Victoria’s Secret Hop og Victoria’s Secret Shop (undertøy) kunne medføre, og selvsagt eventuelle rettssaker, ble navnet Vic Secret. Vic er den vanlige forkortelsen for delstaten Victoria.

2014: Nøgne Ø har tatt i bruk Vic Secret og laget et øl som vil bli lansert på Vinmonopolet i juli. For HoReCa-markedet (utelivsbransjen) vil den være klar i løpet av noen uker. Ølet, som er en tørr og frisk vestkyst-IPA, har den omtalte kombinasjonen av furunål og tropisk frukt. Noe vi vil tro er av interesse for både ferskinger og garvede i ølets mangfoldige verden.

Beskrivelsen på etiketten er som følger:

Vic Secret
Vi har klart det igjen! Å få tak i en ny spennende og denne gangen
virkelig sjelden humletype. Vic Secret er bare helt nyyydelig med
en blanding av frukt og furunål, som verden hittil ikke har sett
maken til. Denne gangen har vi latt amerikansk vestkyst inspirere
maltkomposisjonen i denne IPA’en.
Det er gøy å komme litt ut av komfortsonen sin!
7.5% 100 IBU

 

Skriv en kommentar