Christianssand Brygghus, Single Sara

Christianssand Brygghus er godt i gang, og produserer både for seg selv og andre. En av deres siste leveranser var Single Sara, som er laget etter bestilling fra Cafe Sara i Oslo. Single Sara er nå tilgjengelig på Café Sara i Oslo og Tollboden i Kristansand.

Christianssand Brygghus, Single Sara

Bryggerimester Tellef Dannevig forteller at de fikk en bestilling på «et lyst lettedrikkelig fruktig øl med mye Citrahumle» og at han mener han har levert i henhold til bestillingen. Ølet er, som det fremgår av navnet, brygget med kun en humle, Citra. Det beskrives som Ølet har en IBU (International Bitternes Units) på 35 og blir av bryggeren kategorisert som en APA. Her understreker han at andre muligens hadde kalt det en IPA, men at han er opptatt av detaljer innenfor typeriktighet og at ølet mangler både alkoholstyrke og humle for å oppnå tittelen IPA. Nøyaktig er han utvilsomt for Norbrygg beskriver Amerikansk IPA med ABV på 5,5 – 7,5 % og IBU på 40 – 60, mens andre ligger høyere, som f.eks. Brewers Association (USA) som er oppe i 6,3 – 7,6 % og 50 – 70.

 

Tellef forteller at bryggverket fungerer fleksibelt og godt, og at de har godt og vel har passert 110 brygg, fordelt på 55 forskjellige varianter.
Christianssand Brygghus lager sitt øl i 500 liters batcher og har også tidligere produsert øl for andre, eksempelvis Melkebaren Pale Ale for Melkebaren i Sandnes. Denne gikk de nylig tom for i Sandnes, men fortvil ikke om dette er en av dine favoritter, 500 nye liter står til gjæring i Kristiansand.
Bryggerimesteren liker utfordringen med å brygge øl utifra en bestilling og beskrivelse, som de to nevnte her, og er tar gjerne flere slike oppdrag.

Single Sara bilde 2b

De to nevnte ølene er selvsagt registrert på Ratebeer. Du finner dem her:
Single Sara
Melkebare Pale Ale

 

 

Skriv en kommentar