SummerSommer

Kjetil Jikiun og Nøgne Ø bringer New Zealandsk juleøl til den norske sommeren.

SummerSommer

SummerSommer ble første gang brygget i 2011, hos Garage Project i Wellington New Zealand. Den gang var Kjetil Jikiun gjest i deres bryggeri. Det ble også brygget en batch i 2012. Nå har rollene vært byttet og Jos Ruffel har vært på besøk i Grimstad for å bygge en ny runde med SummerSommer. I forveien hadde han sendt en tønne med 300 kilo Pohutukawa-honning, som er en viktig ingrediens i ølet.

Garage Project_Honey2

Pohutukawa-honning

Ølet er i realiteten en sommer-blonde og med en ABV på 7,5 % må den betraktes som en sterk sommerøl. I New Zealand har ølet vært brygget og markedsført som et juleøl, noe som ikke er så upassende med tanke på at julen faller midt i sommersesongen i New Zealand. Her hjemme i Norge blir det en ren sommerøl og vil være tilgjengelig på utesteder i nær fremtid i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra 1. juli.

GarageProjectsummersommer

Kjetil sjekker at honningen renner som den skal,
mens Jos ser ut til å være mer opptatt av om det er honning Tore har på skiven sin.

 

 

 

 

Skriv en kommentar