Nytt Bryggeri: Engeløya Håndbryggeri

Uti havet midt mellom Bodø og Lofoten finner du Engeløya i Steigen Kommune. En kommune rik på historie helt tilbake til steinalderen. Her finner du også gårdsbryggeriet Engeløya Håndbryggeri som ble startet opp sommeren 2012.

Nytt Bryggeri: Engeløya Håndbryggeri

Engeløya Håndbryggeri ble startet av Bjørn Anders Nymoen, sommeren 2012. Han har brygget øl siden studietiden på 90-tallet, før Han flyttet til Engeløya i 2010. Det var først i Steigen han fant tid og rom for å ta brygginga et steg videre. Målet er å kunne levere godt øl til den lokale serveringsbansjen og etterhvert den regionale.

De startet høsten 2013 med å eksperimentere med lokalt bygg fra Engeløya. De typiske ølsortene som brygges er American Pale Ale, India Pale Ale, en aromahumlet pils, Nord-Norsk bitter, røykporter og en klassisk porter.

Bryggeriet har som mål å følge utviklingen og produsere og levere etter etterspørsel, og sommeren 2013 leverte de øl til Sagspilluka 2013, som går av stabelen annenhvert år. Mottakelsen var over all forventning og det kom en rekke henvedelser om leveranse i etterkant av festivalen. Nye lokaler er kjøpt og nytt og større bryggeri påbegynnes i 2014.

Steigen er dessverre en fraflytningskommune i Nordland, så gründeraktivitet blir verdsatt. Og på sikt ønsker bryggerigründeren at dette skal bli en arbeidsplass. Klarer de å produsere et godt øl med lokale råvarer, så har de enda mer å være stolte av.

Engeløya Håndbryggeri har denne sommeren levert festivaløl til Steigen Sagaspill, et utendørsspel som går av stabelen annethvert år. EH hadde også servering på gårdskafeen under hele Sagaspilluka med 6 sorter øl på menyen. Lageret er tømt og brygginga i full gang igjen på gårdsbryggeriet som i løpet av 2014 bygger nytt og større bryggeri på øya.

Skriv en kommentar