Haandbryggeriet videre i Bryggeribråk

Det ble seier til Drammen i det tredje Bryggeribråket på Håndverkerstuene mandag kveld.

Haandbryggeriet videre i Bryggeribråk

Det var Stavanger mot Drammen – vest mot øst – da Lervig Aktiebryggeri og Haandbryggeriet møttes til kamp i Bryggeribråk på Håndverkerstuene mandag kveld. De to bryggeriene kjempet om hvem som er best til å sette øl til mat og en plass i semifinalen.

Lervig startet best og gikk i ledelsen etter forretten – en spinatsuppe med røkt blåskjell og sukkererter – men det var til sist Haandbryggeriet som gikk seirende ut av kampen. De hadde det beste ølet både til hovedretten – Håndverkerens hjemmelagde servert med pølser med potetmos, syltet agurk, ølbraisert løk og sjysaus – og desserten – klassiske norske sveler, servert med nyrkrem, multesorbét, lun tyttebærkaramell og hasselnøtter.

Bryggeriene valgte ulike stilarter til de ulike rettene. Til forretten seiret Lervig med sin Rye Saison over Haandbryggeriets Norse Porter. Til hovedretten valgte Haandbryggeriet sin Belgisk Pale Ale, mens Lervig stilte opp med samarbeidsbrygget We Love Wheat. I den avgjørende runden gikk Haandbryggeriet seirende ut med sin Høst, en saison brygget med epler fra Lier. Lervig på sin side valgte Galaxy IPA til desserten.

Hvem som møter Haandbryggeriet i semifinalen blir klart 9. juni. Da møtes Ægir og Kinn Bryggeri til kamp på Håndverkerstuene. Fra før er både Austmann og Ringnes klare for semifinale. Semifinalen mellom Haandbryggeriet og vinneren av det vestlandske oppgjøres holdes 1. september.

Skriv en kommentar