Haandbryggeriet Ølfestival 2014

I helgen gikk Haandbryggeriets Ølfestival av stabelen i Drammen, og Ølportalen var selvsagt på plass for å ta pulsen på elvebyen.

Haandbryggeriet Ølfestival 2014

Ølportalens utsendte storkoste seg i sola i Drammen.

10407707_10154250182475160_466675264748636698_nDette er tredje året Haandbryggeriet arrangerer festival i bryggeriets lokaler på Sundland. Det er litt av en utvikling vi har sett disse tre årene, fra snaue 500 gjester i bakgården første året til årets strømlinjeformede festival, med 2500 forhåndssolgte billetter. Vi talte i år 19 bryggerier og det var en god blanding av gamle travere og nye bekjentskaper. Beveren fra Närke var selvsagt på plass, det samme var de kompromissløse surølbryggerne fra Loverbeer som både er elsket og hatet for sine mildt sagt særegne brygg. Surøl har jo hatt både sine tilhengere og motstandere opp igjennom årene, men utvalget hos bryggeriene på festivalen gjenspeilte tydelig at nå er ekstrem-IPA-enes tid forbi og sur-øl er sammen med fatlagrede øl det nye «hotte».

Det var ikke bare øl på festivalen. En stand med cider og andre fruktprodukter fra Egge Gård i Lier vekte også stor oppmerksomhet og vi noterte oss lange køer foran boden hele dagen; et artig innslag med lokale produkter.

Av norske bryggerier fant vi blant annet Voss, som leverte øl basert på både gode vestlandske tradisjoner og amerikanske inspirasjoner. Alt i alt var det et veldig godt spekter av bryggerier fra nesten hele verden. Det er spennende å møte spanske, franske, nederlandske og amerikanske bryggerier. Maten ble også i år forsvarlig håndtert av Opsahlgården fra Kongsberg, og selv om det til tider var svært lange køer foran disken var ventetiden aldri lang og maten var fortreffelig.

Haand Festival 2014

Skal man sette fingeren på noe ved årets festival må det være at det gikk altfor fort tomt for enkelte øl. Allerede da det åpnet på lørdag var det tomt for en rekke brygg, og et bryggeri stengte faktisk sin stand allerede klokka seks. «Sold Out! Sorry». Vi forlanger ikke at utvalget skal være like omfattende til enhver tid, men det å selge seg helt tom bør vel være unødvendig. Nå er vel dette noe de respektive bryggeriene må ta på sin egen kappe og ikke arrangøren sin feil.

Det er veldig bra at vi har slike ølfestivaler i Norge, der publikum kan møte nye, spennende bryggerier fra hele verden. Et velsmurt arrangement, som har lite å forbedre til neste år – det er bare å fortsette i samme spor.

Takk Haandbryggeriet.

Skriv en kommentar