Det lukter mesk på Bønes

Ikke ta overskriften for bokstavlig. Du må inn i lokalene til 7 Fjell Bryggeri for å kjenne den gode lukten av mesking, men der er den hjertlig til stede. Noe som betyr at Gahr Smith-Gahrsen endelig er i gang med det første brygget på anlegget.

Det lukter mesk på Bønes

Da Ølportalen var innom 7 Fjell Bryggeri mellom 08:00 og 09:00 i dag, lå den søtlige duften av varm vørter behagelig i lokalet på Bønes. Gahr hadde beordret sin medbrygger Torvald på jobb 05:00, og de hadde tydeligvis kommet i gang etter skjemaet. For vørteren var allerede tappet over i kokekaret og kommet på kok. Samtidig gikk diskusjonen lett, men engasjert, om hvordan detaljene ved anlegget funger. Med et anlegg som er satt opp for å være fleksibelt, blir det nok av varianter å diskutere og fundere rundt mellom klargjøring, vasking og brygging. Dermed er 7 Fjell i gang med sitt første prøvebrygg. Om det når markedet, vet vi ennå ikke. Før det avgjøres må et par papirer til på plass og kvaliteten må godkjennes av bryggerimesterens strenge blikk, nese og gane. Derfor vil han heller ikke at vi skal dele med omverden hva som brygges.

Torvald 7F

Torvald ser ut til å være godt fornøyd med jobbskiftet

Den omtalte Torvald har etternavn Storaas, og er for en del av våre lesere kjent som brygger hos Kinn. For andre er han muligens mer kjent fra Vestbrygg, der han har jobbet i det siste. Han er fra 1. august ansatt i full stilling som brygger på 7 Fjell, men før det skal han være ferievikar på 7 Fjell i juli, og er med i dag for å bli kjent med anlegget og være diskusjonspartner for Gahr. For som Gahr sier: «Han er jo mye mer erfaren med brygging i denne skalaen enn meg».

Om du skulle være interessert i å overta jobben Torvald har hatt på Vestbrygg, må du kaste deg rundt å ta kontakt med Birger. Han setter i gang med intervjuer i disse dager, men han har ikke helt lukket døren for nye søknader ennå. Det samme gjelder for en halv stilling han har annonse ute for.

Fakta

Procter & Gamble (P&G)
Et verdensomspennende firma innen kroppspleie og husholdning. De står blant annet  bak:
Gillette, Pantene, Olay, Head & Shoulders, Wella, Max Factor, Tampax, Always, Braun, Oral B, Ariel, Duracell og Pampers.

Når vi først er inne på jobbskifter. Jo W. Skybak Holmsen, som er ansatt som markedsansvarlig i ca. 30% stilling mens han studerer, men som i realiteten har jobbet mer i nærheten av 75% stilling, slutter i 7 Fjell. Det er ingen dramatikk i dette. Det har, siden han begynte med studiene på NHH og deretter jobben i 7 Fjell, vært planen at han skulle tilbake til Procter & Gamble der han tidligere har vært ansatt. Han begynner i deres Europakontor i Gèneve 1. juli. Som han selv understreker vil det være litt topptungt med to mann i full stilling i administrasjonen, i et bryggeri med to mann «på gulvet». Han er imidlertid passe fortapt i både godt øl og ølbransjen, og håper på å komme tilbake til 7 Fjell, eller andre bryggerier, etter å ha vært ute i verden å lært enda mer om markedsføring.

Jo W Skybak Holmsen

Jo W Skybak Holmsen

Mens bryggingen på gikk inne var direktør/løpergutt Jens Eikeset og styreleder/altmuligmann Morten Dale, som begge hadde vært på plass tidlig for å bivåne bryggingen, mest opptatt av hvordan de skulle få losset tappeanlegget. Dette stod på en polsk trailer, ankommet et døgn tidligere en varslet og lastet slik at lasteportene på bryggeriet ikke kunne brukes. I tillegg var største kolli såpass tungt at ingen av truckene i nabolaget maktet med det. Det hjalp heller ikke på situasjonen at sjåføren knapt kunne et ord engelsk og ikke et eneste ord på noe kjent skandinavisk språk.

Vørter der Vørter skal være 7F

Vørter der vørter skal være.

Vi forlot Jens og Morten mens de jobbet og telefonerte for å finne en løsning for lossing av traileren. I tretiden snakket vi med Gahr og han kunne fornøyd fortelle at brygget hadde kommet inn på beregnet Plato (sukkerinnhold),  og at han var glad for å ikke ha ansvartet for kolliet på knappe 5 tonn som fortsatt stod på bilen – eller for den del, de mindre kolliene som allerede var losset. Vi regner med at de finner en løsning og at vi dermed, en gang i ikke alt for fjern fremtid, kan få kjøpt øl fra 7 Fjell på flaske.

 

 

 

 

Vis 2 kommentarer

  1. Hvorfor i all verden reklamere (dvs faktaboksen) om Procter & Gamble? At en ansatt går tilbake dit er vel mer info enn det som er av interese, og å utheve det med en faktaboks fremstår som ren reklame.

    1. Rett og slett for å forklare hva Jo går til. Hverken mer eller mindre.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.