Nytt bryggeri: Namdalsbryggeriet

Den tidligere avholdsmannen Sjur Hjellum har startet opp et bryggeri i Namdalen, nærmere bestemt Grogn. Han er i sitt første år som brygger og vi tok en prat med han.

Nytt bryggeri: Namdalsbryggeriet

Når var oppstart?

Vi startet opp i november 2013, og vi leverte vår første eske med juleøl til salgs i butikken like etterpå.

Hvilket marked satser dere på?

Vi vil satse på det lokale markedet, og ønsker å bygge opp rundt lokalt næringsliv og kultur. Derfor er vårt øl å finne på den lokale butikken i bygda.

Hva er målet? Nasjonalt eller bare lokalt? Og hvordan er distribusjonen tenkt?

Hovedmålet vårt er å skape vår egen arbeidsplass. Vi er for tiden bare meg som ansatt, men jeg har veldig god hjelp av familien – og da spesielt min datter. Alt annet som kommer er bare en bonus for oss.

Hva tenker dere om at det starter opp ett nytt bryggeri nesten hver måned? Hvordan ser dere på konkurransen?

Noen vil ikke overleve. Det blir spennende å se om jeg klarer å være en av de som overlever. Mangfoldet er bra. Det er fortsatt marked for flere, og jeg liker at det er så åpent i miljøet.

Fakta

 Namdalsbryggeriet
– Etablert av Sjur Ivar Hjellum.
– Har startet produksjon i leide lokaler i Nordtun forsamlingshus på Bergsmo i Grong.
– Forventet årlig produksjon på 25 000 liter øl.
– Kan produsere 5 000 liter i dagens lokaler og trenger nye lokaler dersom produksjonen skal femdobles.

Har dere en klart definert profil?

Vi er et lokalt bryggeri, som tuftes på lokale tradisjoner. Vi er lokale!

Hva var de første ølene fra dere?

Vi satset på å brygge tre typer øl i første omgang – det er en bitter, mild og staut.
Videre har vi noen sesongøl som påskeøl, sommerøl og juleøl. Vi ønsker å satse på engelsk type øl – spesielt fordi det er så mange engelskmenn som fisker i Namsen.

Hva skal dere gjøre for å skille dere ut fra mengden?

Knytte oss opp mot reiselivet, og knytte det opp mot noe Namndalsk. Vi ønsker også å få noen lokale til å malte malt og dyrke humle.

Sjur Ivar Hjellum

Hvor stor er antatt produksjonsmengde første år?

5000 liter. Av det har vi allerede brygget ca. 2000 (tall fra mars 2014 – red.)

Hvor store batcher produserer dere?

Vi brygger 100 liter pr. gang i eget oppbygget bryggeri. Det er et tre-kjele-system laget av varmtvannstanker. Vi ønsker oss opp mot 1000 liter pr. gang.
For å holde tritt med etterspørselen må vi brygge 400 liter pr. mnd, og da brygger vi ca. annenhver uke.

Har dere noen festivalplaner fremover?

Ja, vi skal på Bryggerifestivalen i Trondheim – noe vi gleder oss veldig til!

 

Namdalsbryggeriets facebookside finner du her.

 

Skriv en kommentar