Nytt Bryggeri: Kongsberg Mikrobryggeri

I serien med nye bryggerie har vi i dag kommet til Kongsberg og Kongsberg Mikrobryggeri.

Nytt Bryggeri: Kongsberg Mikrobryggeri

I en historisk bygning på vestsiden i Kongsberg, åpnet det en restaurant i 2001 etter full restaurering av eiendommen.
Christians Kjeller kom året etter, etter utgraving av kjelleren, og har siden da vært en kulturoase med konserter av varierende slag – alt fra Mari Boine til Bare Egil. Fra 2012 er de i tillegg godt forspent med et variert ølutvalg, og er dermed en mer enn anstendig Øl-restaurant. De jobber kontinuerlig med å utvikle sine smaks-kombinasjoner av mat og øl.

Hvem står bak bryggeriet?

Opsahlgården AS, med ølnerd og brygger Mikael Rydell i spissen.

Når er oppstart?

Mai 2014

Hvilket marked satser dere på?

Hjemmemarkedet i Norge

Hva er målet? Nasjonalt eller bare lokalt og hvordan er distribusjonen tenkt?

I første rekke lokalt, men etter hvert, forhåpentligvis nasjonal utvidelse

Hva tenker dere om at det starter opp ett nytt bryggeri nesten hver måned?

Bare positivt, det kan aldri bli nok bra øl.

Mikael «Micke» Rydell ser ut til å være godt fornøyd med bryggerioppsettet.

Har dere en klart definert profil?

Ja det kan man si… Vi brygger øl som vi liker, og får andre til å like det.

Hva blir det første ølet fra dere?

Stuck Mash IPA (navnet sier alt) og Barabra Stout (med litt rabarbra)

Hva skal dere gjøre for å skille dere ut fra mengden?

Mat og øl i kombinasjon, vi tenker et steg framover og leverer vår mask til bønder som vi deretter kjøper dyr av. Vi er tilbake til det gamle kretsløpet, brødbakst på mask og godt øl.

Hvor stor er antatt produksjonsmengde det første hele år?

Ca. 30 000 liter

Hvor store batcher produserer dere?

300 liter per batch med 8 tanker.

Skriv en kommentar