Nytt Bryggeri: Lindheim Ølkompani

Et stykke inn fra kysten, langs et vann, ligger Gvarv. Ikke landets mest kjente sted, men det skulle ikke forundre oss om flere og flere finner ut hvor Gvarv er nå som Lindheim Ølkompani har begynt å sende sitt øl rundt omkring i landet.

Nytt Bryggeri: Lindheim Ølkompani

Kompaniet på Lindheim er ikke av de aller nyeste bryggeriene våre. De er likevel så nye at vi ikke har fått tid til en skikkelig prat. Det syns vi var på høy tid, og vi tok derfor en liten runde med Ingeborg Lindheim om hva de holder på med.

Lindheim IMG_5894

Hvem står bak bryggeriet?

Kompaniet på Lindheim består egentlig av ganske mange, men hovedsakelig Eivin Eilertsen og Ingeborg Lindheim som er eiere og drivere av fruktgården og ølbryggeriet på Lindheim Gård. Hvem som ellers er med i kompaniet er både litt tilfeldig og den som gidder å stille opp av familie., så ja, vi er en familiebedrift. Eivin er bryggemester og Ingeborg og assisterende alt-mulig-kvinne med lille Tone på armen som forøvrig har fått sin egen IPA oppkalt etter seg ( Tone of Life, som bare selges i puben på gården).

Når var oppstart?

Vi brygger i låven på et nytt mikrobryggeri fra Premier i San Diego siden november 2013. Låven på Lindheim er forøvrig 60 år i år, så vi feirer dette sånn titt og ofte med nye brygg! Vi har til nå brygget rundt 15 ulike brygg, men kjører på men noen faste, som Nacho Libre, en bitter vestkyst IPA, en Farmhouse ale, med og uten kirsebær, Dirty Alfred som er en Amber og noen andre sesongøl. Vi bruker egendyrka frukt i mange av øltypene våre, da vi har supre råvarer rett utenfor døra! Både sure kirsebær, plommer, bringebær, solbær og moreller går oppi tankene og rødvin og hvitvinseikefat.

Lindheim_1023

Hvilket marked satser dere på?

Vi leverer nå til hele landet gjennom distributør, men også litt til Barcelona og kommer til å øke dette etter hvert. Lokalt i Telemark blir det også mer av etter hvert. Flasker kommer forøvrig til høsten….

Hva tenker dere om at det starter opp ett nytt bryggeri nesten hver måned?

At flere starter opp med ølbrygging må da bare være positivt. Flere som drikker spesialøl er da bare bra og det gagner vel bare alle som brygger og driver med dette. Noen gjør dette på hobbybasis og andre gjør det for å leve av det. Vi satser på at dette skal være vår hovednæring og drive med frukt nesten på lik linje som med øl. Vi er jo egentlig fruktbønder som måtte finne på noe mer å drive med.

Lindheim IMG_1664Har dere en klart definert profil?

Vi er bryggeriet i Norge som skal lage godt øl med vår egen frukt. Men så er det så innmari godt med en bitter IPA med humle fra USA og malt fra Tyskland, så det blir nok litt av den type øl herfra også…
Man lager gjerne det man liker.

Hvor stor er antatt produksjonsmengde det første hele år?

Produksjon kommer til å ligge på mellom 75-100 000 liter i året de første åra, pluss litt fra eikefat.

Hvor store batcher produserer dere?

Vi har et brygghus på 10 BBL, eller ca. 1150 liter.

Lindheim IMG_3067Finner vi dere på ølfestivaler fremover?

Vi blir å treffe på Grünerløkka Brygghus sin festival, Bergen Ølfestival og What’s Brewing i Stavanger.

Har dere åpent for «drop in» gjester i sommer?

Puben på gården er åpen i sommer på fredager og lørdager mellom 16-21. Ellers fyller vi opp låven med lokalbefolkningen en gang i måneden og kjører quiz!

 

Lindheim Ølkompani på Facebook finner du her

Vis 3 kommentarer

  1. Flott artikkel!, men den inneholder en vesentlig feil. Ikke landets mest kjente sted, står det skrevet øverst i artikkelen. Dette er direkte feil 🙂 Gvarv har lenge vært kjent for å ha Norges høyeste offisielt målte sommertemperaturer. I den forbindelse blir Gvarv nevnt til stadighet i værmeldinger på tv, radio osv. Gvarv blir også regnet som Norges frukthovedstad. I tillegg til dette har vi Kartfestivalen og nå godt øl !

    1. Overraskende nok kom den fra Knut på Gvarv.
      Du glemte å nevne at Gvarv Håndbryggeri har vært på TV. Eller i det minste ølet deres. 😉

  2. Overrasket over å se at dere ikke har vært i kontakt med dem tidligere. Har kanskje ikke sett noen av ølene i nabolaget? De lager uansett noen av landets beste øl, og så er de bare så utrolig trivelige i tillegg. Alltid hyggelig å komme tilbake der. Og nå skal de til med growler-salg så snart de har noe svakt klart. Bare å glede seg til man får anledning til å komme tilbake.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.