Bryggerifestivalen i Trondheim er avlyst

Bryggerifestivalen i Trondheim skulle vært arrangert fra 31/7 til 2/8, i Trondheim sentrum, men dette blir det nå ikke noe av.

Bryggerifestivalen i Trondheim er avlyst

Bryggerifestivalen beskriver seg på følgende måte:

Bryggerifestivalen skal være en utstillingsplass for spesialøl og
håndbrygget øl fra bryggerier i Midt-Norge. Det inviteres også
bryggerier fra andre regioner/land til festivalen.
Bryggeriene har egen stand hvor de møter publikum.
Mat og øl er et gjennomgående tema.

Festivalen ble arrangert for første gang i fjor, og var i år satt opp 31/7 til 2/8. Begge gangene i Trondheim sentrum, og begge gangene parallelt med Trøndersk Matfestival.

I år blir det imidlertid ikke noen festival, og det spørs om den blir arrangert noen gang i oversiktlig fremtid. Bakgrunnen for dette er at Trondheim Kommune ikke vil gi festivalen det skjenkeløyvet den trenger for å kunne gjennomføre arrangementet. Dermed står de igjen med et skjenkeløyve som gir dem tilgang til å kjøpe øl på butikk og på Vinmonopolet. Det sier seg selv at det ikke blir noen nevneverdig festival av kun øl i gruppe 1 (høyst 4,7 volumprosent alkohol). Dermed har festivalledelsen funnet det mest fornuftig å avlyse.

Vi kommer tilbake med mer og håper skuffede trøndere kan finne en passende festival å besøke i vår Festivaloversikt.

 

Vis 5 kommentarer

 1. Trist og en elendig håndtering av Trondheim Kommune som handler ut i fra bedre viten. Øl er kultur og vil alltid være en viktig del av et moderne samfunn. Tabbe- Trondheim bør skjerpe seg!

  http://www.vargas12.com/2014/ipa-best-friend/

 2. Helvetes drittkommune, e d mulig

 3. Er kjenkereglene så forskjellige at en får til dette «alle» andre plasser enn i Trondheim?

 4. Som frivillig i fjor fikk jeg med meg at problemet var at området brukt til festivalen var et område som ikke har sjenkebevilgning til vanlig.

  Da er det visst sånn (etter min forståelse) at man kan få en slags «ambulerende sjenkebevilgning», men denne forutsetter at man kjøper det som skal selges via butikk/vinmonopol, og ikke direkte fra distributør.

  Jeg vet at f.eks. Haandøl-festivalen i Drammen foregår i et lokale _med_ vanlig sjenkebevillning, og dermed oppstår ikke dette problemet. Hvordan det er på «alle» andre plasser vet jeg ikke.

  Uten å vite noe mer vil jeg tro Bryggerifestivalen har søkt kommunen om en sjenkebevilgning som tillater dem å kjøpe fra andre, og at da kommunen hadde hatt mulighet til å gi en slik: noe de tydligvis ikke gjorde.

  Legger vi dette på den famøse øl-tavle-saken hos Mikribryggeriet begynner jeg å tenke at Trondheim Kommune ikke er så veldig interesert i å flytte folk fra fyll til festival.

  (et annet spørsmål er jo om Pstereo-festivalen på Marinen er «rammet» av det samme, de kjøper de isåfall veldig mye dahls på den lokale bunnprisen!)

 5. Øystein, «kjenkereglene», som du sier, er ikke forskjellige fra plass til plass.

  Som det heter fra alkohollovens § 1-7a: «Ved vurderingen av om bevilling bør gis, kan kommunen blant annet legge vekt på antallet salgs- og skjenkesteder, stedets karakter, beliggenhet, målgruppe, trafikk- og ordensmessige forhold, næringspolitiske hensyn og hensynet til lokalmiljøet for øvrig.»

  Det vil si, Kommunestyret (eller dets representanter) kan bestemme akkurat hva de vil.

  Når det er sagt så vil det alltid være mulig å klage på avgjørelsen helt opp til departementet.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.