Norsk storslipp på polet

I dag kommer det en rekke nye norske øl til Vinmonopolets hyller. Det kommer også flere godbiter til bestillingsutvalget.

Norsk storslipp på polet

Det kommer nye øl fra både Kinn bryggeri, Ægir, Lervig, Austmann, Holtens, Aass og Haandbryggeriet. Grünerløkka Brygghus gjør også sin debut i basisutvalget med to øl, deres Løkka IPA og White IPA. Den siste er et samarbeidsbrygg med Crowbar i Oslo. I tillegg er det flere nyheter fra Nøgne Ø som blir tilgjengelig i bestillingsutvalget. Totalt lanseres 21 øl i basis-, parti- og testutvalget, og 34 øl i bestillingsutvalget.

Det kommer tre nye øl fra Kinn i basisutvalget: Ekstra God Bitter, Skoddehav og Kveldsbris. Skoddehav er en white IPA – en IPA brygget med hvete – mens Kveldsbris er et lyst øl i belgisk stil. Ægir kommer med to spennende øl: Hrist og Mist, som er et ufiltrert tyskinspirert hveteøl, og Eir Wasabi Saison. Som navnet tilsier er sistnevnte en belgisk saison som er tilsatt wasabi, noe som skulle tilsi en spennende smak.

Trondheimsbryggeriet Austmann har fått en rekke øl inn i Vinmonopolets hyller det siste året. Denne gangen kommer Kjole og Wit, en belgisk wit krydret med pepper og nellik, og Gyldenløve, en amerikansk amber ale. Også Haandbryggeriet får to nye øl inn på polets hyller. Humlekanon – som tidligere har vært å få tak i blant annet på taxfree – gjør nå sitt inntog også hos Vinmonopolet. Dette er en kraftig humlet IPA, brygget til en bitterhet som holder hele 160 bitterenheter. I tillegg kommer deres surøl Haandbakk.

I bestillingsutvalget kommer det mer norsk øl. Nøgne Øs SummerSommer, Vic Secret IPA og Cassis Triple blir tilgjengelig for bestilling. I tillegg kommer Askim-bryggerne i Cold Boy med sitt første øl på polet: 8 kanoner. Dette er en dobbel IPA med et alkoholvolum på 8 prosent. I bestillingsutvalget er det også mye spennende øl fra utenfor Norges grenser. Nyhetene inkluderer en rekke engelske og tyske øl, blant annet fra Sambrook’s Brewery og St. Austell. Det kommer også tre øl på bestillingslistene fra danske Aarhus Bryghus: Klosterbryg, Imperial Stout og Old Strong Ale.

Tre nye øl fra skotske BrewDog blir tilgjengelig for bestilling fra og med i dag. Slippet inkluderer blant annet et nytt øl i deres anerkjente Paradox-serie: Heaven Hill. Dette er en kraftig imperial stout som er lagret på amerikanske bourbon-fat i 12 måneder. Du kan se hele listen over nye øl i julislippet på Vinmonopolets nettsider.

Vis 4 kommentarer

 1. Gode nyheter. Bokstavlig talt.
  Stjeler artikeln og blogger videre på http://www.sniik.no
  Håper det går greit.

 2. Lervig kommer med sitt siste tilskudd i Brewers Reserve serien, denne gang en White IPA.

 3. Så.
  Kva seier eliten om det som er verdt å plassera i den eine hylla vår?
  Den vil jo rappa plassen til eit anna godt øl..

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.