Besøk et bryggeri i sommer (2014)

Hvorfor ikke besøke et bryggeri i sommer. Det finnes ca. 70 av dem og du finner dem over hele landet, så uansett hvor turen går i sommer-Norge vil du befinne deg i nærheten av et bryggeri.

Besøk et bryggeri i sommer (2014)

Vi har oppdatert vår guide til de norske bryggeriene og mikrobryggeriene. Her finner du informasjon om beliggenhet, øl, åpningstider og attraksjoner i nærheten. Trykker du på bryggerinavnene vil du kunne se på kartet hvor bryggeriet ligger. Vi håper du får nytte av denne guiden i løpet av sommeren!

God tur og god sommer!

osloakershus

Amundsen Bryggeri og Spiseri

Stortingsgata 20, 0161 Oslo

Amundsen har åpent hele sommeren til følgende tider:

Mandag og onsdag kl 11.30 – 00.00
Torsdag  11.30 – 01.00
Fredag 11.30 – 03.00
Lørdag  12.00 – 03.00
Søndag  13.00 – 00.00

På Amundsen kan du komme når du vil innenfor åpningstidene og smake øl og få en rask omvisning på bryggeriet. Amundsen serverer tradisjonell og god pub-mat og har selvfølgelig sitt eget øl tilgjengelig på fat. Den anerkjente Amundsen Pale Ale er til enhver tid tilgjengelig, og de har normalt 2-3 andre egenbryggede øl på fat, litt sesongavhengig. I sommer blir Oceans IPA og Pils å finne på kranene.

Attraksjoner i nærheten:

amundsenbryggeri

Foto: Amundsen Bryggeri og Spiseri

 

Crow Bryggeri

Torggata 32, 0183 Oslo

Crow Bryggeri har åpent i hele sommer med vanlige åpningstider kl 15.00-03.30 hver dag Bryggeripuben tar imot både forhåndsbestillinger og uanmeldte besøk. For øyeblikket har de har fem egne brygg på fat. Kun salg av eget øl fra fat. Ikke flasker.

Foto: Crow Bar

Foto: Crow Bar

 

Dronebrygg

Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, N-0167 Oslo

Åpningstider finner du på Kunstnernes Hus sine hjemmesider.

Man: Stengt
Tirs: 12-18.30
Ons: 12-22.30
Tors: 12-22.30
Fre: 12-22.30
Lør: 12-22.30
Søn: 12-18.30

For reservasjon: 94 26 21 79 / jana@kunstnerneshus.no

Program over utstillingene på Kunstnernes Hus og i baren finner man på nettsidene til Kunstnernes Hus.


Grünerløkka Brygghus

Thorvald Meyers gate 30, 0555 Oslo

Grünerløkka Brygghus er åpent hver dag i hele sommer.
Åpningstider:

 • Mandag og onsdag: kl 15.00 – 02.00
 • Torsdag og fredag: kl 15.00 – 03.30
 • Lørdag: 13.00 – 03.30
 • Søndag: 13.00 – 01.00

Selve bryggeriet skal etter planen være i gang fra høsten, og dersom alt går etter planen blir det offisiell åpning under Grünerløkka Mat- og mikrobryggfestival 30-31 august. Festivalen har i år 5 årsjubileum, og vil som de forrige år bli arrangert i bakgården i Københavngata. Når bryggeriet er godt i gang vil det bli guidede turer og et eget smaksrom i bakgården i Københavngata der bryggeriet vil ligge. I selve puben i Thorvald Meyers gate tas det imot både grupper og enkeltpersoner. Om man ønsker å bestille bord kan man ta kontakt på post@brygghus.no.
I Thorvald Meyers gate kan man kjøpe T-skjorter og annet merch fra puben. Grünerløkka Brygghus arrangerer også ølsmakekurs på forhåndsbestilling.

grunerlokkabrygghus

Foto: Kjempetorsken

 

Kolonihagen

Korsgata, 0551 Oslo

Kafeen er åpen i hele sommer, mens restauranten er sommerstengt de tre siste ukene i juli. Restauranten åpner igjen 1. august.
Se www.kolonihagen.no for mer informasjon.

Dersom du skulle ønske en liten ølprat når du Arnt Ole Dalebø på tlf.90 53 31 99

Kolonihagen Bryggeri startet opp i kjellerlokalene inne i bakgården på senhøsten 2013. Bak bryggeriet står Arnt Ove Dalebø (gründer og brygger) og Jon Frede Engdahl (gründer av kolonihagen og Maaemo)  De lanserte sitt øl 17. mai 2014 og sortimentet består i dag av ulike varianter med amerikansk økologisk IPA. Flere øltyper er under brygging. I tillegg har de økologisk øl fra Herslev, Nørrebro og Bøgedal. En morsom kuriositet er at lokalene hvor restauranten ligger tidligere var maltlager for schous bryggeri og hesteoppstillingsplassene er fortsatt synlige i bakgården.

Andre aktiviteter på Kolonihagen Grünerløkka:

Oslos koseligste konsertscene i samarbeid med Bragvin Phonogram. Annenhver søndag er det intimkonsert «Nittentredve», se Facebooksiden for mer informasjon.

 

Foto: Kolonihagen

Foto: Kolonihagen

Oslo Mikrobryggeri

Bogstadveien 6, 0355 Oslo

Åpningstider i sommer:

 • Mandag – fredag: kl 15.00 – 01.00
 • Lørdag: 12.00 – 01.00
 • Søndag: 15.00 – 01.00

Oslo Mikrobryggeri har til enhver tid 4-6 egenbryggede øl på fat

Foto: Kjempetorsken

Foto: Kjempetorsken

 

Ringnes Ølsenter

Thorvald Meyers gt. 2 0555 Oslo

Ringnes Ølsenter på Grünerløkka pleier å være stengt i juli, men er åpne for gruppebesøk ved forhåndsbestilling utenom dette. Ølsenteret er fleksible, så det er mulig å bestille gruppebesøk både på dag- og kveldstid. Gruppebesøkene inkluderer smakinger av bryggeriets øl fra fat og flaske og kan også og innbefatte foredrag og ølhistorie. Det er ikke mulig å kjøpe med seg øl på flaske da Ringnes Ølsenter kun har serveringsbevilling.

ringnesolsenter

Schouskjelleren Mikrobryggeri

Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Schouskjelleren har åpent i hele sommer med følgende åpningstider:

 • Mandag og tirsdag: kl 16.00 – 01.00
 • Onsdag og torsdag kl 16.00 – 02.00
 • Fredag: kl 15.00 – 03.30
 • Lørdag: kl 14.00 – 03.30
 • Søndag kl 16.00 – 00.00

Vil du ha omvisning på bryggeriet bør du kontakte dem på forhånd. Salg av eget øl fra fat. Selger også ølglass.

schous

Foto: Kjempetorsken

 

Sundbytunet/Bryggerikjelleren

Gardermovegen 6, 2050 Jessheim

Bryggerikjelleren på Jessheim selger Sundbytunets øl fra fat og flaske og har i tillegg et lite utvalg av annen øl. I Handleriet rundt hjørnet kan du kjøpe med deg bryggeriets faste brygg på flaske. Handleriet har begrensede åpningstider, kontakt Baksthuset om du ønsker å kjøpe noe. Bryggerikjelleren tar imot både uanmeldte besøk og forhåndsbestillinger, men ønsker man et opplegg med guide, prøvesmaking, historiefortelling og grupper over 10 personer bør man forhåndsbestille. Bryggerikjelleren har åpent hver dag i hele sommer og har følgende åpningstider:

 • Mandag til torsdag: kl 16.00 – 23.00
 • Fredag og lørdag: kl 11.00 – 03.00
 • Søndag: kl 11.00 – 23.00

Attraksjoner i nærheten:

IMG_4433

Foto: Kjempetorsken

ostfold

Borg Bryggerier (Hansa-Borg)

Per Gyntveien 2-4 1709 Sarpsborg

Har dessverre ikke mulighet for besøk i sommer.

Nøisom Craft Beer

Øraveien, 1630 Fredrikstad

Det er foreløpig ikke fri adgang til bryggeriet og det er ingen serveringssted på området, men gjester kan tas imot på forespørsel og ved spesielle arrangementer. Inntil de er etablert i nye lokaler og med et større bryggeri høsten 2014 vil det være begrenset adgang til slike besøk.

Nøisomgjengen-2
Nøisom har utstrakt samarbeid med puben Havnelageret som ligger i Storgaten 17 i Fredrikstad. Her kan de fleste av deres produkter kjøpes, hvorav 6 typer på tapp.  Dette er byens mest seriøse ølpub, med 22 typer på tapp, pluss et velassortert Øl-rom hvor et stort utvalg av spesial øl på  flaske  oppbevares kjølig. Byggeriet anbefaler følgende rusletur i Fredrikstad: Først Havnelageret med sitt utvalg, over gangbrua til Slippen, tilbake og bort til Litteraturhuset, Cafe Nini og Paa Brygga, skjenkestedene ligger alle sammen langs elven. I gågata ligger Katti, og lengere sør Verdensspeilet. Gå videre gjennom Kirkeparken og fergestedsveien til Cafe Nyt ved Østfold Kunstnersenter. 50 meter nærmere fergen ligger Quarteret Cafe. Fergen er gratis og med avgang hvert 15 minutt om ikke kontinuerlig. I Gamlebyen finner du flere hyggelige steder; Major Stuen, Tamburen og den lille Danske Kroen. Herifra er veien til Nøsiom kort. Kort vei er det også til Fredrikstad Golfbane som anses som en meget god bane.

Halden Mikrobryggeri

Borgergata, 1767 Halden

Salg av eget brygget øl fra fat i bryggeripuben. Åpent: Onsdager kl 16.00-24.00 Fredag kl 16.00-01.00 Lørdag kl 12.00-01.00 Søndag kl 12-24. Selve bryggeriet kan beskues inne i puben. Fin uteplass i bakgården. Mandag,tirsdag og torsdag brygges det øl på Halden Mikrobryggeri. Da er dørene åpne så det er bare å komme på besøk. Det er også muligheter for mindre eller store grupper/foreninger å booke seg inn på dager det er stengt, for sin egen prøvesmaking. Det er mulig at det holdes åpent flere dager i sommer, så hold øynene åpne.

Halden er en festningsby. Dermed blir festningen hovedeattraksjonen. Der er det også mange konserter i løpet av sommeren.

haldenmikro

Foto: Kjempetorsken

 

Kofoedbryggeriet Hvaler

Bøbakke, 1680 Skjærhalden

Kofoedbryggeriet er stort sett fullbooket for ølsmaking og omvisning i sommer, men vil ha utsalg fra gården hver fredag hele sommeren. Ring 917 51 414 for avtale eller for å sjekke om det er mlig å handle til andre tider.

Tom Kofoed med sin Hvaler Pils

Tom Kofoed med sin Hvaler Pils
Foto: Kjempetorsken

hedmark


Atna øl

Glopveien, 2476 Atna

Atna øl holder åpent på vanlig dagtid (kl 08.00 – 16.00) med noen unntak. Det anbefales å gi beskjed på forhånd dersom du vil besøke bryggeriet. Kommer dere i gruppe må det forhåndsbestilles. I bryggeriet finnes det smaksrom der man kan smake øl fra tank og flaske og det er også mulig å kjøpe med seg øl på flaske fra Atna øl. Av andre ting som kan kjøpes med nevnes «noe trikotasje».

Turistattraksjoner i nærheten:

Foto: Atna øls Venner

Foto: Atna øls Venner

oppland

Hubertus Bryggeri

Lesja gjestgiveri, 2665 Lesja

Pga. bygging av et nytt bryggeri et annet sted vil man ikke kunne ta imot besøk her i sommer. Neste år derimot blir det verdt et besøk: Hubertus bryggeri lett å finne ved E6. Øl og glass kan fåes kjøpt på Joker Lesja i Lesja sentrum.

Attraskjoner i nærheten:

Hubertus Bryggeri/Lesja Gjestgiveri

Hubertus Bryggeri/Lesja Gjestgiveri

buskerud


Aass Bryggeri

Ole Steens gate 10, 3015 Drammen

På Aass Bryggeri går produksjonen året rundt og bryggeriet har åpent i hele sommer. Ønsker du å besøke norges eldste bryggeri oppfordres du til å avtale besøket på tel: 32 26 60 00. Gildehallen der Aass avholder sin ølskole er stengt i uke 30 og 31. På ølskolen inngår omvisning i bryggeriet med morsom og nyttig informasjon om produksjon, råvarer og øl, samt smaksprøver med ulike typer mat til. Om man ønsker kan ølskolen avsluttes med middag og god drikke. I Gildehallen serveres Aass Pilsner og Aass Bayer fra fat. Aass Bryggeri har også et hentelager der alle er velkomne!
Hentelagret er åpent torsdager mellom kl 13.00 og 16.00.

Drammen har ellers mye spennende å by på for besøkende i sommer. Byen har bl.a. Norges største torg med mange restauranter med uteservering. Perfekt for en matbit og god drikke i sommervarmen!

Andre attrksjoner i nærheten:

aassbryggeri

Foto: Aass Bryggeri

 

Haandbryggeriet

Skogliveien 4, 3047 Drammen

Hos Haandbryggeriet er de i full gang med flytteforberedelser. I begynnelsen av juli kommer et 12-manns team fra Tyskland for å bygge inn nytt bryggverk. Dette er beregnet å ta tre uker, resten av flyttingen vil foregå kontinuerlig og planene er å komme i gang med nytt bryggeri i august. Av forståelige grunner har de ikke anledning til å ta i mot gjester under denne perioden.

haandbryggeriet

vestfold

Sandar Haandverksbryggeri

Torggata 4, 3210 Sandefjord

Brygghuset har åpent i sommer med følgende åpningstider:

Onsdag 16:00-23:00
Torsdag 16:00-23:00
Fredag: 16:00-02:30
Lørdag: 16:00-02:30
Søndag: 16:00-23:00

Brygghuset har salg av eget øl på fat, samt et rikt innslag av norsk og utenlandsk håndverksøl på flaske. Det serveres ost og pølsesnabb samt Pizza fra naboen, Perfekt Pizza.

For en omvisning ta kontakt med post@brygghuset.no, ring 975 19 768, eller svipp innom en god stund før midnatt.
Brygghuset selger kvalitetsglass med egen logo på til 30,- stk.

Brygghuset ligger i hjertet av Sandefjord sentrum, og er et steinkast unna byens mest populære hoteller. For syklende så er det god plass til å parkere utenfor, og det er uteservering for de som ønsker å nyte ølen ute i godværet.

Bryggeområdet - en Speidel 500

Bryggeområdet på Sandar – en Speidel 500

austagder


Apotekergaarden

Skolegaten 3, 4876 Grimstad

Apotekergaarden har åpent hver dag fra i sommer og tar gjerne i mot besøk, sjekk deres hjemmeside for oppdaterte åpningstider. Dersom du ønsker å ta bryggeriet i nærmere øyesyn bør dette avtales i forkant, da sommeren er veldig travel. – Men vi bestreber god service uansett, opplyses det. Til ølsmaking brukes stuene i 2 etg. samt området direkte ut ifra bryggeriet i 2 etg. Apotekergaarden tilbyr smaksfat av knekte messingplater med 4 hull. De har lenge håpet å kunne servere eget øl på fat 12 tappelinjer i baren til egenprodusert øl. Men dette ser stadig ut til å bli forsinket så det kan ikke loves noe foreløpig. De selger derimot eget øl på 0,75 l. flasker og kun for servering i restauranten når dette sporadisk er tilgjengelig. Apotekergården bruker å sette opp egen sommerrevy. Vi kjenner ikke til detaljer for årets sesong, men nytt av året er et 22 fots shuffelboard.

Av andre attraksjoner i nærheten kan nevnes Ibsenhuset, der Henrik ibsen var apotekerlærling og skrev Catilina. Dyreparken, 35 km mot Kristiansand.

apotekergaarden

Foto: Kjempetorsken

Cafe Ibsen

Løkkestredet 7, 4876 Grimstad

Kåret til Norges koseligste café. Åpent hele sommeren. Serverer nå eget øl fra både fat og cask. Hadde to caskøl og ett øl fra fat sist vi var innom.  Ingen forhåndsreservasjon nødvendig. Stor plass inne og fin uteplass.

Åpningstider fra 8 juli til 5 august

Mandag – lørdag kl 09.00-19.00
Søndag kl 11.00-16.00l

Resten av året:

Mandag – lørdag kl 10.00 – 16.00
Søndag kl 12.00 – 16.00

IMG_4840

Foto: Kjempetorsken


Nøgne Ø -Det Kompromissløse Bryggeri

Gamle Rygene Kraftstasjon Lunde, 4885 Grimstad

Norges største og mest kjente mikrobryggeri har åpningstid fra kl 09.00 til 16.00 på hverdager. Bryggeriet har omvisninger hver mandag, onsdag og fredag kl 14.00. Det kreves forhåndspåmelding, og prisen er kr 250 per voksen. Grupper på 12 pers eller flere kan bestille eget opplegg på egne tidspunkter, om ønskelig. Nøgne Ø har ikke pub/smaksrom, men de serverer smaksprøver som en del av omvisningen. Ønsker du å kjøpe med deg flasker har bryggeriet salgsbevilling for øl på 4.75% eller lavere. De selger også T-skjorter, glass og noen få andre artikler.

Andre attraksjoner?

Dette er sørlandet.  Hele landsdelen er jo en attraksjon, får vi til svar på det sprøsmålet.

nogneo

vestagder


Christianssands Brygghus

Tollbodgaten 9, 4611 Kristiansand

Christianssands Brygghus har åpent alle dager fra 15.00 og lørdag fra kl 12.00. Kjøkkenet er åpent til kl 22.00. Bryggeripuben tar imot både drop-in og forhåndsreservasjoner og tilbyr både selskapsrom og smaksrom. De har som regel 6-7 egenbryggede øltyper på fat. Det er også mulig å kjøpe glass til kr 30 /stk.

Andre attraksjoner i nærheten:

Foto: Christianssand Brygghus

Foto: Christianssand Brygghus

Lindesnes Brygghus

Gahre Næringspark, 4521 Lindesnes

Bryggeriutsalget har åpent hver lørdag fra kl.11-14. Da er det selvsagt bare å svinge innom for å både handle litt og kikke rundt. Stort sett vil det være folk til stede alle hverdager mellom kl.08-16 og da er det også åpent i bryggeriutsalget. Det kjøres også en del samlinger for vennegjenger/firmaer, da brukes det å legge dette opp til kundens ønsker. En typisk seanse vil være forklaring av hvordan man brygger øl, fra A-Å, eller fra vann til øl om du vil. Det blir selvsagt mulighet for prøvesmaking av de typer som finnes i sortimentet og det brukes også litt tid på selve bryggeriet og tappe/etiketteringslinje slik at deltakerne får et inntrykk av hvordan dette henger sammen. For booking til slike gjennomganger er det fint om kunden tar kontakt via mailadresse; post@lindesnesbrygghus.no Når det gjelder andre serverdigheter i området er det verdt å nevne Lindesnes Fyr og fiskerihavnen i Spangereid hvor bl.a «Jentan på Båly» holder hus. Det er en fiskeutsalg i tillegg til delikatessebutikk hvor Jentene tryller frem de nydeligste retter. Ellers har vi også Lindesnes Havhotell som ligger i gangavstand til bryggeriet.

Andre attraksjoner i nærheten_

Foto: Lindesnes Brygghus

Foto: Lindesnes Brygghus

Provianten

Store Elvegate 45A, 4514 Mandal

Restauranten har åpent hele sommeren og tar gjerne imot besøk, både uanmeldt og ved forhåndsbestilling. Åpningstider er alle dager fra kl 10.00-24.00. Ølet kan nytes fra fat i restauranten eller i puben. Provianten er en turistatraksjon i seg selv. Det «kulinariske verkstedet» hvor hender og håndverk er i fokus inneholder eget bryggeri, eget kaffebrenneri, eget bakeri, eget røykeri, eget pottemakeri – og ikke minst: Eget destilleri.

provianten

rogaland


Berentsens Brygghus

Jernbaneveien 28, 4370 Egersund

Har i utgangspunktet åpent for bryggeriomvisning 3 kvelder i uken. Disse omvisningene er lukkede arrangementer, hvor det gjerne er fullbookede flere måneder i forkant. I sommer derimot skal det prøves noe nytt! Fra 15. Juni til 15. August er det åpent for omvisninger (for alle) hver tirsdag og torsdag. Man må på forhånd bestille omvisning på telefon 51 49 14 60 (ved Lovise) eller per mail: mail@berentsens.no., samt få informasjon om pris. Bryggeriomvisningen starter i bryggeriets egen Bryggerstue hvor man vil få en lett presentasjon omkring ølets- og bedriftens historie. Underveis blir det testet 5-6 ulike øltyper. Det vil bli spesialøl og nylanseringer i fokus. I tillegg til ølsmakingen vil man også få muligheten til å teste to utvalgte brennevinsprodukter fra Berentsen. Videre går omvisningen ned i det aller helligste, bryggeriet. Her vil man få muligheten til å smake på et brygg som står til modning i gjærhuset. Det vil være daglig leder (4. generasjon), 5. generasjon eller en av bryggere som vil stå for selve omvisningen.
Ta gjerne en titt på nettsider for mer info: www.berentsens.no
Bryggeriet selger T-skjorter, ølglass i flere varianter og shotglass.

Attrraksjoner i nærheten:

Harald Berentsen ønsker velkommen til Berentsens Brygghus

Harald Berentsen ønsker velkommen til Berentsens Brygghus

Lervig Aktiebryggeri

Vierveien 1, 4016 Stavanger

Lervig har åpent hele sommeren fra kl 08.00 til 16.00 mandag til fredag. De tar imot besøk etter forhåndsbestilling (omvisning/ smaking). De har ikke skjenkebevilling, men ølutsalg der det er mulig å kjøpe hele kasser og selger også T-skjorter og glass.

lervigaktiebryggeri

hordaland


Ekspedisjonen Skjenkestove

5781 Lofthus

Ekspedisjonstider:

Fredag fra kl. 20.00 og utover
Laurdag fra kl 20.00 og utover

Ekspedisjonen tar ellers imot grupper på ølsmaking på forespørsel.

De har alltid fire håndbryggede ”Hardingar” på fat, i sommer kan du smake, Eplekjekk, Skaka, Bitter og Doggfrisk Harding.

Ekspedisjonen Smaksplanke

Foto: Ekspedisjonen


Hansa Borg Bryggerier

Kokstaddalen 3, 5257 Kokstad

Hansa Borg Bryggeri i Bergen tar imot grupper fra 10 til 30 personer på omvisning. D legger til rette omvisningene for barnehager, skoleklasser, studentorganisasjoner, lag og foreninger. Omvisningene foregår i Hansa Bryggeris produksjonsanlegg på Kokstad i Bergen. På omvisningene tar de en tur gjennom produksjonsavdelingen, og ser på hvordan Hansa framstiller sine produkter. Deretter blir kantinen besøkt,  hvor det blir smaking av noen av produktene samt enkel bevertning. Det blir også holdt et lite foredrag om bedriften eller vist film om Hansa Bryggeri.

Ønsker du mer informasjon om bedriftsbesøk på Hansa Bryggeri, eller ønsker du å avtale et besøk så ta gjerne kontakt med: Sverre Strømmen Telefon: 55 99 77 00 Det er ikke mulig å kjøpe med seg produkter.

hansabryggeri

Foto: Hansa Bryggeri

Voss Bryggeri

Kytesvegen 396, 5700 Voss

Voss Bryggeri har åpent ølutsalg hvor de selger 2 litersflasker/growlers hver torsdag fra 1630-1930. Da er det også mulig med en liten titt i bryggeriet. Voss Bryggeri tar imot grupper på ølsmaking fra slutten av august. Ta kontakt på  post@vossbryggeri.com for avtale

Nede i Voss Sentrum er det en koselig ølkjeller med flott uteservering som selger øl fra Voss Bryggeri: «Tre Brør».

Av attraksjoner er det fantastiske turmuligheter i området rundt bryggeriet, og på Bømoen flyplass  5 min fra bryggeriet finner du  norges største fallskjermhoppfelt!

Ellers på Voss:

Sjekk ut Visit Voss for mer info.

Voss Bryggeri Interiør

sognogfjordane


Balder Brygg
/Cafe Herman

Riverdalen 5, 6863 Leikanger

Cafe Herman er på mange måter bryggeripuben til Balder Brygg, og det er til Herman man må reise for å smake på ølet fra Balder. De serverer både mat og øl.

Åpningstider fra 1. juni:

Tirsdag   kl. 15.00 – 20.00
Onsdag   kl. 15.00 – 22.00  (kjøkken åpent til 20:00)
Torsdag  kl. 15.00 – 20.00
Fredag    kl. 11.30 – 02.00
Lørdag    kl. 11.30 – 16.00

Ønsker du å besøke selve bryggeriet bør du ta kontakt med Joar på forhånd: joar@balderbrygg.no eller telefon: 909 74 292. Bryggeriet selger T-skjorter.

Attraksjoner i nærheten:

Café Herman Foto: Café Herman

Café Herman
Foto: Café Herman

Fossen Bryggeripub

Fabrikkveien, Kaia, 6963 Dale i Sunnfjord

Byr også på mat (tapas og pub mat) og overnatting!

Onsdag – torsdag kl 14.00-23.00
Fredag-lørdag kl 14.00-02.30
Søndag kl 14.00-19.00

På Fossen tar de veldig gjerne i mot besøk uanmeldt og de tar også imot bestillinger. Ønsker du å smake øl kan du bestille »ølplanken» der det serveres egenbryggede øltyper, og du får gjerne et foredrag dersom du ønsker det. I tillegg selger de capser, T-skjorter og egenproduserte Fossen-glass. Det tilbys også mat (tapas og pub mat) og overnatting!

Kontakt: Tlf: 98409093

Motel og overnatting: 98409052

I nærheten kan du oppleve nydelige fjellturer på oppmerkede stier, kunstnersenter, UWC og Jacob Sande-tunet. I tillegg finnes det mange fiskemuligheter.

Foto: Fossen Bryggeripub

Holo Gardstun

Holo Gardstun, 5743 Flåm

På Holo Gardstun har de sitt eget brygghus på tunet til å brygge øl på tradisjonelt vis. I tillegg bruker de en 50 liters Speidel Braumeister til de mer moderne øltypene. Holo Gardstun har åpent hele året, men kun dersom du forhåndsvarsler ditt besøk. Da kan du få servert Holo Gardstuns eget øl fra fat.

Attraksjoner i nærheten:

hologardstun

Kinn Bryggeri

Strandgata 28, 6900 Florø

Har produksjon i hele sommer, men har ikke «åpent hus» i bryggeriet. De som ønsker omvisning og ølsmaking kan ta kontakte på mail post@kinn.no eller ringe 47 33 90 47, for eventuell avtale

Ølutsalget i Florø sentrum er åpent i hele juli og første uke av august.

Åpningtider:

mandag – fredag 11:00 – 17:00
torsdag     11:00 – 18:00
lørdag       11:00 – 15:00

Her selges alle bryggeriets 4,7% øl + glass med logo og T-skjorter, samt ingredienser til hjemmebrygging.

Hjørnevikbua (rett over gata fra ølutsalget) og Blomsterhagen (samme hus som ølutsalget) serverer mat og flere av Kinn Bryggeri sine øl.

23. august blir det ølfestival i Florø. Kinn Bryggeri er selvsagt med her. Følg med på Ølportalen for oppdatering på hvilke andre bryggeri som kommer

En båttur til den vakre øya Kinn hører også med når en besøker Florø!

Jørn Are Banne flasker Knutholmer Foto: Kinn Bryggeri

Jørn Are Banne flasker Knutholmer
Foto: Kinn Bryggeri

Ægir Bryggeri

Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir har åpent hver dag hele sommeren fra kl 12.00 med matservering kl. 16.00-22.00.

Ægir sin vikinginspirert meny gir deg en smaksopplevelse fra år 1014 til 2014. De benytter de grunnleggende råvarene fra vikingtida med smakstilsetninger for dagens gane.  Anbefalt bordbestilling på tlf 57 63 20 50.

Når det gjelder aktiviteter tilbys øl- og akevittsmaking på forespørsel for grupper på over 15 personer. Individuelle kan få kjøpt et smaksbrett med 5 sorter øl i bryggeripuben. Informasjonsark om øltypene medfølger. Ægirs øl fra fat og flaske er tilgjengelig. Øl med butikkstyrke, inntil 4.7% kan kjøpes med. I tillegg kan man kjøpe T-skjorter, caps, glass og gavepakke. Eget hotell ligger rett ved Ægir Bryggeri & Pub, alle rom med balkong og fjordutsikt, se www.flamsbrygga.no

Turistattraksjoner i nærheten:

Foto: Thor Brødreskift

Foto: Thor Brødreskift

sortrondelag

 

To Tårn Bryggeri

Osloveien 45, 7018 Trondheim

To Tårn har og åpent for grupper på bestilling. De arrangerer også pubkvelder og fabrikkutsalg som annonseres på facebook og hjemmesiden deres. Bygningen –  som er det gamle vann- og sandtårnet – er i seg selv verdt et besøk. Det ble brukt til damplokomotiver, men har de siste årene vært gjennom en formidabel renovering, slik at det i dag er godt egnet til brygging og servering.

Foto: Petter Steen Angell / Angelll foto AS / www.angellfoto.no

Foto: Petter Steen Angell / Angelll foto AS / www.angellfoto.no

nordtrondelag

Inderøy Gårdsbryggeri

 Kvamshaugan 46, 7670 Inderøy

På Inderøy Gårdsbryggeri kan du komme på besøk i hele sommer. Besøkstiden er hver lørdag fra kl 13.00-16.00. Alternativt kan du ringe på forhånd for å avtale en tid.

Kommer dere i grupper kan dere bestille ølsmaking. All øl serveres fra flaske og det er også mulig å kjøpe med seg flasker fra bryggeriet. I tillegg kan man kjøpe glass og gaveprodukter (flaske og glass, ekse m/3 flasker).

Av turistattraksjoner i nærheten anbefales Den Gyldne Omvei.

Inderøy gaveeske

 

 

Namdalsbryggeriet

Øyheim, 7870 GRONG

Har ikke spesielle åpningstider i sommer, men ta kontakt på tlf 990 12 448 eller epost sjur.ivar@hjellum.net.
Alle er hjertelig velkommen til å besøke bryggeriet, men det er selvsagt fysiske begrensninger på antall.

For tilbud ellers i Namdalen se gjerne www.visitnamdalen.no, og spesielt http://jorem.no (Der er det også mulig å få servert Namdalsøl).

 2014-04-13 19.59.48

 

Og til slutt en liste med de bryggeriene som ikke svarte på vår henvendelse, eller som vi ikke fikk kontakt med:

Austmann BryggeriBynesveien 48, 7018 Trondheim
BryggeBryggeriet, Klubbvegen 15 9118 Brensholmen
Bådin, Haakon VII gate 126 8008 Bodø
Cafe Ni Muser, Bispegata 9, 7012 Trondheim
Christanssands Bryggeri (Hansa-Borg), Setesdalsv. 17, 4616 Kristiansand
Cold Boy Brewery, Volleneveien 15 1831 Askim
Elgen Mikrobryggeri, Hemsedal sentrum, 3560 Hemsedal
Evje Mikrobryggeri ASBygg 26, 4735 Evje
Finse 1223 Mikrobryggeri, Finsehytta DNT 5719 Finse
Fjellbryggeriet, Rønjomsgrendi 6, 3844 Åmotsdal
Garasjebryggeriet, Smedasundet 66, 5528 Haugesund
Gjerberg bryggeri, 1890 Rakkestad
Grans Bryggeri, Hegnasletta 4, 3217 Sandefjord
Granås Gård (Skaarraadalen Såinnhuslag), Hegra, 7520 Hegra
Hemnes MikrobryggeriIdrettsvegen 41, 8640 Hemnesberget
Holtens, Foldvik, 3294 Stavern
Høvleriet, Smedasundet 66 5528 Haugesund
Ivan Lorentzen Fiskeforretning AS, Klubbvegen 15 9118 Brensholmen
Klostergården Håndbryggeri, Klostergården, 7633 Frosta
Korvald Søndre Mikrobryggeri, Korvaldveien 134, 3050 Mjøndalen
Larvik MikrobryggeriNedre Verksgård, Nedre Fritzøegate 2, 3264 Larvik
Det Lille Bryggeriet ASHovdmoen, 2450 Rena
Lian RestaurantLianvegen 36, 7025 Trondheim
Lillehammer BryggeriElvegata 19, 2609 Lillehammer
Lofotpils ASOsan, 8300 Svolvær, Norway
Ludvig Mack Brygghus / ØlhallenStorgata 4, 9291 Tromsø
Markens Grøde, 8093 Bodø
Mo Laksegard,Mo Laksegard Sandsbygda, 4230 Sand
Nydalen Bryggeri og Spiseri, Nydalsveien 30A 0484 Oslo
Qdulla, Østvik, 7760 Snåsa
Ruten Fjellstue og Espedalen FjellbryggeriRuten fjellstue, 2658 Espedalen
Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk, Kjerkgata 34, 7374 Røros
Spisekroken, Klostergaten 8, 5005 Bergen
Svalbard Bryggeri, Sjøområdet, 9170 Longyearbyen
Lofotpils ASOsan, 8300 Svolvær
Tinja FjellgårdKong Olavs vei, 8517 Narvik
Trollbryggeriet, Lied liabygda, 6212 Liabygda
Trondhjem MikrobryggeriPrinsens Gate 39, 7011 Trondheim
Union Bryggeri AS, Papirkaia 14, 3732 Skien
Valdres Gardsbryggeri, Volbu, 2940 Heggenes
Waldemars Mikrobryggeri/Kalfaret BrygghusKalfarveien 76, 5018 Bergen
Ølhallen, Storgata 4, 9008 Tromsø
Ølve på Egge Bryggeri, Vestre Elnan, Sør-beitstad, 7724 Steinkjer

Ta gjerne kontakt, så fører vi dere opp i artikkelen!

Vi kan gjerne ta en uhøytidlig konkurranse på hvem som klarer å besøke flest bryggerier i kommentarfeltet under artikkelen.

Vis 6 kommentarer

 1. Angående attraksjoner i nærheten av Sundbytunet, desverre er flymuseet stengt ut året. Så hvis noen ønsker seg dit blir de skuffet…

  1. Takk for tilbakemelding. Kommentar på dette er lagt inn i artikkelen.

 2. Garasjebryggeriet i Haugesund er ikke med her, mener på at de skal ha åpnet sjenking i lokalene til Høvleriet. http://garasjebryggeriet.no/

 3. Lindheim ølkompani på Gvarv (Norges mest kjente sted) har også åpent på låven (puben) på fredag og lørdag i juli, samt gardsutsalg m fylling av growlere på onsdag og torsdag. De selger også moreller, glass, capser, t-skjorter og eplemost.

 4. Fikk besøkt en del bryggerier i sommer, noen bedre?
  Evje Mikrobryggeri (stengt men vi var ihvertfall på utsida)
  Ekspedisjonen Skjenkestove
  Baran (kun kafeen)
  7 Fjell
  Una (som ikke er igang ennå)
  Voss
  Ægir
  Balder (inkl Herman)
  Fossen
  (Kjørte forbi Trollbryggeriet og Tonga, måtte bare prioritere bort noen)
  Kinn
  Rein Drikke
  Inderøy
  Gulburet
  Klostergården
  Trondhjem Mikro
  Austmann fikk vi ikke kontakt med før det var for sent
  To Tårn (med besøk fra Stjørdal)
  Røros
  Atna
  Lågen (stengt når vi var der, men fikk kjøpt med og drukket litt øl der)
  Espedalen
  Saloon 7null4
  Lillehammer (stengt når vi var der)
  Kongsberg
  Fjellbryggeriet
  Nutheim
  Lindheim
  Christianssand Brygghus

  I tillegg har jeg vært på Haandbryggeriet, Sandar, Provianten, Nøgne Ø, Cafe Ibsen og Apotekergården i løpet av sommeren.

  Selv de som egentlig ikke tar imot besøk til vanlig, eller ikke uanmeldt, går det stort sett an å stikke innom hvis en enten avtaler på forhånd eller bare forsøker seg.

  God tur neste år!

  1. Du imponerer og vi håper på et reisebrev. Helst her, men selve artikkelen er det viktigste.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.