Matkroken Stokka

Vi saumfarer fortsatt vårt landstrakte land etter godt øl, og stadig oftere finner vi det på de mest uventede steder!

Matkroken Stokka

Christer og Øivind Nordbø

Matkroken Stokka er liten. Svært liten, faktisk. Begrepet «Brustadbu» er ikke langt unna bevisstheten når man skal beskrive denne lille butikken som ligger et par-tre kilometer utenfor Stavanger sentrum. Her er det landlige omgivelser, litt i ytterkant av det fornemmet boligområdet Stokka.

Ifølge butikksjef Øivind Nordbø og hans bror Christer er det «den mest usentrale butikken» i Stavanger. Vi protesterer ikke, ettersom vi brukte noen ekstra minutter på å finne frem.

Men for et ølutvalg de har! Ølavdelingen er sannsynligvis butikkens største avdeling, og her finner man virkelig et rikt utvalg av både norske og utenlandske øl. Som seg hør og bør er det fokus på den lokale produsenten, Lervig Aktiebryggeri, og utvalget av pils i six-packs er godt, men i hyllene ved siden av står det meter på meter med håndverksøl fra hele verden.

Christer forteller at ølutvalget på ingen måte er tilfeldig. Her håndplukker de to ølinteresserte brødrene det meste som kommer i hyllene. De følger nøye med på hva som skjer i bransjen, og de smaker det meste av nyhetene som settes i hyllene. Dermed har de et godt grunnlag for å kunne veilede usikre kunder som spør om anbefalinger. Som oftest lykkes de med sine anbefalinger, men Øivind viser oss en utskrift fra Untappd som forteller at det av og til kan slå feil. Brukeren skriver at «mannen i butikken sa at denne var goe. Han løyg».

Et lite hjertesukk fra de to brødrene til slutt: Norske butikkøl blir ofte altfor dyre når de skal gjennom både distributør- og frakt-ledd. Enkelte små og nystartede bryggerier leverer fraktfritt på døren, men som oftest må ølet prises deretter når det kommer langveisfra og må passere fordyrende mellomledd.

Bildetekst: Christer og Øivind Nordbø

Vis 2 kommentarer

  1. Hei, selger derre Hansa Fatøl? Jeg liker den ølen aller best

  2. Matkrolen Stokka er genial. Stort utvalg i øl og hyggelig betjening. Verdt både en og to visitter.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.