Anmeldelse: Vi Menn, Den Store Norske Ølguiden

Den Store Norske Ølguiden er det siste skuddet på stammen av norske  øl-publikasjoner. Et ølmagasin i regi av selveste «Vi Menn» er jo absolutt spennende, og siden bladet har fått samme distribusjon som Vi Menn er det lett tilgjengelig for forbrukeren. Ølportalen har tatt en titt mellom permene.

Anmeldelse: Vi Menn, Den Store Norske Ølguiden

Den Store Norske Ølguiden er delt inn i tre hoveddeler: Artikler fra boka «Øl Til Glede (1996)», av den avdøde øl-kjempen  Øystein Øystå. Anmeldelser av 169 øl, signert Vi Menns faste ølskribent og forfatter av «Den Store Ølreisen», Espen Smith, og til slutt smakebiter fra boka «Ølboka-en guide til øl i Skandinavia» fra «vår egen» Jørn Idar (Almås Kvig).

Øystås artikler om øl i historisk perspektiv, renhold av glass og gjennomgang av bryggeriets bestanddeler er like aktuelle i dag som den var når de ble skrevet for snart 20 år siden.

Espen Smith anmeldelser av 169 øl hvorav 144 norske er en svært romslig øltest der det finnes plass til alt ifra dansk-eide bryggerigiganter til håndverksøl som produseres i forholdsvis  liten skala, et smart trekk da dette er en publikasjon som er til salgs i de fleste norske dagligvareforretninger.

Siste del med smakebiter fra Jørn Idars sitt kommende praktverk (lanseres 1. sept). Er en kort presentasjon av utvalgte danske- og svenske bryggerier. Boka vil inneholde historien om 120 skandinaviske bryggerier, samt presentasjon av over 1000 ulike øl.

Alt i alt må vi gratulere Vi Menn med et flott produkt. Dette er en publikasjon som gir en grei og ujålete innføring i øl. Dette heftet vil garantert sørge for at det blir testet ettpar nye varianter rundt om i de tusen hjem i løpet av fellesferien. Det er sikkert mulig å finne ting å plukke på her, ikke minst mangler i det noe amputerte øl-leksikonet bakerst i bladet men jeg synes man kan se gjennom fingrene med slikt. Den Store Norske Ølguiden inkluderer først og fremst i stedet for å ekskludere. Og det har vært sårt savnet de siste årene og vi håper på jevnlige nyutgivelser, der nye øl blir tatt med, småfeil blir rettet og de småtingene vi føler mangler vil bli lagt til.

Skriv en kommentar