Gladmat og Den Spiselige Byfest i Stavanger

Denne uken er rene festen for mat og ølglade siddiser og tilreisende.

Gladmat og Den Spiselige Byfest i Stavanger

Gladmat

Gladmat arrangeres i år for 16. gang. Nytt av året er at de har gitt ølet bedre kår. Konseptet som de kaller de «Malt og Humle» er i realiteten en miniølfestival integrert i Gladmat. For å sitere Gladmats nettsider:

«Halvliterglasset er byttet ut med et lite smaksglass, nettopp smaken og håndtverket står i fokus. Bryggeren har du rett foran deg, klar til å bli pepret med spørsmål og skryt.»

Utstillerlisten er som følger.

Austmann Bryggeri
Berentsens Brygghus
Cask Norway (distributør av blant annet Ægir, 7 Fjell og Grünerløkka Brygghus)
Hansa Borg Bryggeri
Kinn Bryggeri
Lervig Aktiebryggeri
Lillehammer Bryggeri
Nøgne Ø, Det Kompromissløse Bryggeri
Ringnes
Sundbytunet

Vi vet at Kinn stiller med Jeremy Nicely og at han har med seg «Sirene», en Saison som de har brygget sammen med Skambankt (bandet) i tillegg til andre nye Kinn-øl vi har omtalt i det siste. Noen gamle travere kan nok også ha sneket seg med på lasset. Cask har blant annet med seg Fløyen IPA, Sommer Pale Ale, Una Blond og Englafjell Pale Ale, fra 7 Fjell og antagelig litt av sitt eget CAP. Nøgne Ø stiller med blant annet med daglig leder Tore Nybø ved kranene. Hva de har på kranene har vi ikke fått informasjon om. Berentsens Brygghus lanserer to nye øl på festivalen, disse omtaler vi i egen artikkel.

Mer om Malt og Humle finner du her.

Den Spiselige Byfest

Den Spiselige Byfest er i år tatt opp som en del av Gladmat, men er merkelig lite til stede på deres nettsider. Byfesten fokuserer på lokalt og kortreist og drives på dugnad. Dette gjenspeiler tanken om en bydelsfest for Østre bydel. En bydelsfest som er inkluderende for alle som vil stikke innom og livsnytelse står i fokus.

Den Spiselige Byfest

Rogalandsmesterskapet i hjemmebrygging er en integrert del av festen. Selve arrangementet foregår på Tou Scene på fredag. Her blir det kåring av publikums favoritt og ikke minst offentliggjøring av Rogalandsmesteren i hjemmebrygging (flaskekonkurransen). Premien her er ikke mindre enn å få sitt øl brygget på Austmann i Trondheim og deretter få det på kran på legendariske Cardinal Pub i Stavanger.

På festivalen vil Stavanger Brygghus sin Lille Marius være tilgjengelig, mens Tou Scene har Livsglæde fra samme brygghus.

Byfesten foregår: Torsdag 24. og fredag 25. juli fra kl. 16.00-21.00.
Etterfest med Valentourettes, Tou Scene: fredag den 25. juli fra kl. 20.00.

Mer om Den Spiselige Byfest finner du her.

 

Skriv en kommentar