Men Stavanger Brygghus var ikke dødt

Faste lesere vil huske at vi for halvannet år siden skrev om Stavanger Brygghus. Etter en del omveier og andre prosjekter er de nå i gang igjen.

Men Stavanger Brygghus var ikke dødt

Nils-Erik Stokke (v) og Atle Eikenes Hansen (h) under brygging hos Austmann.

Vi omtalte Stavanger Brygghus tidlig i 2013. De hadde da store ambisjoner og var klare for å starte opp med eget bryggeri. Ambisjonene har ikke blitt mindre, men det har vært et par omveier, blant annet med oppstarten av Brygg Selv i Stavanger, der Nils-Henrik Stokke og Atle Eikenes Hansen har vært sentrale. Nå er imidlertid Nils-Henrik og Atle tilbake på sporet mot eget bryggeri. Papirmøllen har begynt å male og jakten på passende lokaler ser ut til å bære frukter, uten at de vil ut med alle detaljene her ennå.

Mens vi venter på at de skal komme i gang i egne lokaler kan vi få et lite inntrykk av hva som vil komme fra den kanten gjennom ølene de har brygget hos Austmann i Trondheim. De lover forøvrig at det skal komme mer den veien før de er i gang i eget hus.

Lille Marius

En lys hveteøl i butikkstyrke, som du får tak i på utvalgte utesteder i Stavanger og ikke minst på Den Spiselige Byfest. Skjønner du ikke hvor tittelen er hentet fra bør du absolutt lese deg opp på Vest-Norsk litteratur.

Etikett_Lille_Marius Front

Stavanger BH Lille Marius Bakside

 

Livsglæde

En godt humlet red ale, som har hentet sitt navn fra et motto på veggen i en av rommene i det som nå er Tou Scene. Tou Scene er også det eneste stedet det er mulig å få tak i denne.

Etikett_Livsglaede Front

 

Stavanger BRygghus Livsglæde Bakside

Brygghusets facebookside finner du her.

Skriv en kommentar